• Mi vida
  • Mi vida
  • Mi vida
  • Mi vida
  • Mi vida
Bekijk trailer

mi_vida_official_trailer_vanaf_21_november_in_de_bioscopen

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl


Earcatch
audiodescriptie
Bij deze film is audiodescriptie beschikbaar via Earcatch.

Mi vida

Roos Ouwehand schreef speciaal voor Loes Luca een scenario over de pas gepensioneerde Schiedamse kapster Lou. Lou gaat naar Spanje voor een taalcursus. Zal ze er gaan wonen? Of toch in Nederland voor de kleinkinderen zorgen? Regisseur Norbert ter Hall maakte een lichtvoetige vertelling over dromen en verlangens in een eigentijdse ‘coming-of-older-age'-film. 

De Schiedamse Lou (Loes Luca) heeft haar hele leven hard gewerkt en gezorgd voor anderen. Nu is ze drieënzestig en besluit ze naar Spanje te vertrekken om een taalcursus te gaan volgen en na te denken over wat ze gaat doen met de rest van haar leven.

drastisch omgooien

In Andalusië sluit ze vriendschap met haar bijzondere docente Andrea en laait haar oude droom om naar Spanje te verhuizen in volle hevigheid op. Maar net als Lou de moed heeft verzameld om haar leven nog één keer drastisch om te gooien, stuit ze op grote tegenstand van haar volwassen kinderen.

Roos Ouwehand schreef voor Loes Luca en haar Spaanse tegenspeelster Elvira Minguez een op maat gesneden script over dromen en verlangens van 60-plussers.

misverstand

Regisseur Norbert ter Hall (&ME, De belofte van Pisa, A’dam-E.V.A.) omschrijft zijn derde speelfilm als een ‘coming-of-older-age’-film. ‘Het idee dat ‘coming of age’ iets éénmaligs is dat de grens tussen puberteit en volwassenheid markeert, is een misverstand. elke overgang van de ene levensfase naar de andere moet bevochten worden en komt met nieuwe ontdekkingen en inzichten.’

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.