Eye is per 1 juni weer open. De ticketverkoop is gestart voor tentoonstelling en film.
Restaurant bezoeken? Maak een reservering.

Bekijk trailer

mijn_rembrandt_-_oeke_hoogendijk_-_officiele_nl_trailer_-_vanaf_5_maart_in_de_bioscoop

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl


Earcatch
audiodescriptie
Bij deze film is audiodescriptie beschikbaar via Earcatch.

Mijn Rembrandt

Deze aanstekelijke documentaire, van de maker van Het nieuwe Rijksmuseum, laat zien wat het werk van Rembrandt technisch zo bijzonder maakt. Waarom worden mensen zo diep geraakt door zijn oeuvre, of een specifiek werk? Ondertussen weten de schilderijen eeuwen na dato nog steeds voor drama en de nodige plotwendingen te zorgen.

Na 350 jaar hebben de schilderijen van Rembrandt niets aan aantrekkingskracht ingeboet. Verzamelaars wereldwijd koesteren de magie van de doeken van de Hollandse meester.

Deze onderhoudende documentaire toont de passie van diverse Rembrandt-liefhebbers. Zo zoekt een excentrieke, adellijke Schot naar de ultieme plek om zijn geliefde portret van een lezende vrouw op te hangen, en aast de bevlogen Amsterdamse kunsthandelaar Jan Six op een tweede kans om een ‘nieuwe’ Rembrandt te ontdekken. Deze telg uit een oud koopmansgeslacht, wiens voorouder ooit door Rembrandt zelf werd geschilderd, heeft iets te bewijzen.

dreigende rel 

Een hongerige Amerikaanse zakenman en zijn vrouw stellen trots ‘hun’ Rembrandts beschikbaar aan het Louvre, en een diplomatieke rel tussen Nederland en Frankrijk dreigt als de familie Rothschild Rembrandts huwelijksportretten van Marten Soolmans en Oopjen Coppit op de markt brengt. (bron: IDFA)

ondertiteling bij deze film

1/6 16:15 Engels ondertiteld, de andere vertoningen zijn zonder ondertitels.

voor 05 jun 2020 13:45

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.