Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Mimosas

Een religieuze western en hedendaagse contemplatie over de plek van de mens op aarde: Mimosas van de Galicisch-Spaanse regisseur Oliver Laxe is een gedurfde poging om genres te verenigen. Zijn vertelling over een sjeik wiens dode lichaam over een pas in de Atlasbergen moet worden gebracht kreeg de Grote Prijs van de International Critic’s Week in Cannes.

Een karavaan trekt door het onherbergzame Atlas-gebergte in Marokko. In het midden van de kamelenoptocht een stervende Arabische sjeik, een vereerde soefi-geestelijke. Wanneer hij eerder dan verwacht het tijdelijke voor het zalige eeuwige verwisselt, worden de leden van de karavaan op de proef gesteld: hebben ze voldoende vertrouwen om de sjeik over de hoge, gevaarlijke pas te brengen? Is hun geloof sterk genoeg? Taxichauffeur Shakib vangt de boodschap kosmisch op en schiet de spiritueel wankele karavaan te hulp, tijd- en ruimtebeperkingen overstijgend.
 
‘Een religieuze western’, noemt Oliver Laxe zijn tweede lange speelfilm, ‘een spirituele ervaring die kijkers uit verschillende culturen en van verschillende levensbeschouwing kan beroeren’. Dat is een doeltreffende omschrijving van een film die zowel metafysische zoektocht is als een adembenemende visuele verkenning van het leven in de woestijn.
 
Mimosas volgt zeven jaar na You All Are Captains, Laxes speelfilmdebuut op het Cannes Filmfestival 2010. Behalve de prijs in Cannes kreeg de film nog tal van onderscheidingen, waaronder die voor Beste Film van het Cairo International Film Festival en de Speciale Juryprijs van het Sevilla European Film Festival.

...imposant...groots... (**** NRC Handelsblad)

...oogverblindend...schitterend... (**** Trouw) 

...Schitterend gefilmd... (**** VPRO/Cinema.nl) 

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z