Cinema 2 heeft tijdelijk een huiskameropstelling. Je ziet in de agenda in welke zaal een film draait.

Onderdeel van Picl

Mind My Mind

Mind My Mind is een treffende, ontroerende en optimistische verbeelding van een leven met autisme. In een prachtige handgetekende animatie verbeeldt regisseur Floor Adams de innerlijke wereld van Chris, die verliefd wordt op Gwen. Mind My Mind werd geselecteerd voor de Nederlandse Oscar®-inzending in de categorie Korte Animatiefilm en wordt overal als publieksfavoriet onthaald.

Chris, een jonge man met autisme, probeert in het dagelijkse leven zijn obsessie voor modelvliegtuigjes te verhullen. Hans, het mannetje in zijn hoofd, helpt hem daarbij. Hij schrijft de scripts voor allerlei alledaagse situaties en ontmoetingen.

flirt-script

Op een feestje ontmoet Chris Gwen, een zoöloog, die hem uitnodigt haar favoriete kameleon te komen bekijken. Chris vindt haar leuk en moedig volgt hij het flirt-script van Hans... 

Mind My Mind is een ontroerende verbeelding van een leven met autisme, die ook herkenbaar is voor niet-autisten. De film, waarvan ook fragmenten te zien waren bij de DWDD, maakt als publieksfavoriet een ware zegetocht langs de filmfestivals en won al meerdere prijzen.

Vooraf: de korte Engelse film Enough (2019) van Anna Mantzaris.

voor 12 jul 2020 12:45

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.