• Minority Report
  • Minority Report
  • Minority Report
  • Minority Report
Bekijk trailer

minority_report_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Onderdeel van The Man Machine

Minority Report

In deze sobere, filosofische sciencefictionfilm kunnen drie paranormale mensen misdaden voorzien, totdat de leider van het team (Tom Cruise) zelf ineens in een voorspelling opduikt. Futuristische film noir, waarin Spielberg de emoties van Artificial Intelligence: A.I. inruilt voor beklemmende paranoia. Op 2 november voorafgegaan door de live-performance Intervening Space: My Self, the Body.

Het is 2054. Met behulp van de voorgevoelens van de paranormale Pre-Cogs zijn John Anderton (Tom Cruise) en zijn team erin geslaagd om alle misdaden te voorzien en de dader te arresteren voordat het delict is gepleegd. Deze Pre-Crime rechtshandhaving heeft al zes jaar lang alle moorden in Washington verhinderd.

Anderton wordt gedreven door een groot gevoel van gerechtigheid, in een poging om zich te verzoenen met de verdwijning van zijn eigen zoon. Totdat de Pre-Cogs beelden zien die Anderton in een lastig parket brengen....

futuristisch landschap

Met Minority Report wisselt Spielberg van perspectief. In plaats van een robotkind dat wanhopig verlangt naar liefde (A.I.), zien we een verbitterde agent die drugs gebruikt om aan zijn emotionele pijn te ontsnappen.

ijzig blauw en grijs

Cameraman Janusz Kaminski (Schindler's List) lonkt in zijn donkere beeldvoering naar de noirstijl van Blade Runner en trekt een futuristisch landschap op in ijzig blauw en grijs, een strak, sober decor voor de vele filosofische overpeinzingen in de film over controle en preventie. De verbluffende visuele effecten zijn dienstbaar aan de plot, die gebaseerd is op het gelijknamige korte verhaal van Philip K. Dick. Ook met Colin Farrell, Samantha Morton en Max von Sydow.

performance

Op 2 november voorafgegaan door de live-performance Intervening Space: My Self, the Body. Kunstenaar Lisette Ros onderzoekt de geluiden van haar lichaam, zonder hulp van computers of audiosoftware. Zo gaat ze de confrontatie aan met zichzelf. Ze ontwikkelde de performance speciaal voor SXSW 2018 in Texas.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€19,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie