Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Minority Report
  • Minority Report
  • Minority Report
  • Minority Report
Bekijk trailer

minority_report_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Onderdeel van The Man Machine

Minority Report

In deze sobere, filosofische sciencefictionfilm kunnen drie paranormale mensen misdaden voorzien, totdat de leider van het team (Tom Cruise) zelf ineens in een voorspelling opduikt. Futuristische film noir, waarin Spielberg de emoties van Artificial Intelligence: A.I. inruilt voor beklemmende paranoia. Op 2 november voorafgegaan door de live-performance Intervening Space: My Self, the Body.

Het is 2054. Met behulp van de voorgevoelens van de paranormale Pre-Cogs zijn John Anderton (Tom Cruise) en zijn team erin geslaagd om alle misdaden te voorzien en de dader te arresteren voordat het delict is gepleegd. Deze Pre-Crime rechtshandhaving heeft al zes jaar lang alle moorden in Washington verhinderd.

Anderton wordt gedreven door een groot gevoel van gerechtigheid, in een poging om zich te verzoenen met de verdwijning van zijn eigen zoon. Totdat de Pre-Cogs beelden zien die Anderton in een lastig parket brengen....

futuristisch landschap

Met Minority Report wisselt Spielberg van perspectief. In plaats van een robotkind dat wanhopig verlangt naar liefde (A.I.), zien we een verbitterde agent die drugs gebruikt om aan zijn emotionele pijn te ontsnappen.

ijzig blauw en grijs

Cameraman Janusz Kaminski (Schindler's List) lonkt in zijn donkere beeldvoering naar de noirstijl van Blade Runner en trekt een futuristisch landschap op in ijzig blauw en grijs, een strak, sober decor voor de vele filosofische overpeinzingen in de film over controle en preventie. De verbluffende visuele effecten zijn dienstbaar aan de plot, die gebaseerd is op het gelijknamige korte verhaal van Philip K. Dick. Ook met Colin Farrell, Samantha Morton en Max von Sydow.

performance

Op 2 november voorafgegaan door de live-performance Intervening Space: My Self, the Body. Kunstenaar Lisette Ros onderzoekt de geluiden van haar lichaam, zonder hulp van computers of audiosoftware. Zo gaat ze de confrontatie aan met zichzelf. Ze ontwikkelde de performance speciaal voor SXSW 2018 in Texas.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

let op! Donderdag 13 december 2018 is Eye gesloten voor publiek.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z