Bekijk trailer

minuscule_2_het_tropische_avontuur

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Kinderactiviteiten

Minuscule 2: Het Tropisch Avontuur

Wanneer de eerste sneeuwvlokken vallen in de vallei, is het tijd om de wintervoorraden aan te vullen. Maar in alle drukte merkt niemand dat een lieveheersbeestje vastzit in een pakket met bestemming... de Caraïben! Tijd voor het rescueteam om in actie te komen! Een mier, een spin en een lieveheersbeestje belanden zo aan de andere kant van de wereld. Maar komt hun hulp nog op tijd?

Minuscule 2 is een hernieuwde kennismaking met een heleboel kleine maar onverschrokken wezens, die je rondleiden in het hilarische rijk der insecten. Ze hebben allemaal hun eigen talenten, maar het belangrijkste is samenwerken. Zelfs de allerkleinste kriebelbeesten laten zich niet op hun kop zitten.

sympathieke insecten

Minuscule begon als een korte film om daarna uit te groeien tot een zeer succesvolle tv-serie en film. De serie werd uitgezonden in meer dan 100 landen; in Nederland bij Telekids. De eerste film trok meer dan 5 miljoen bioscoopbezoekers wereldwijd in meer dan 50 landen en ontving veel lof en awards; waaronder de César in 2015 voor beste animatiefilm. Kinderen van alle culturen zijn dol op de sympathieke insecten en hun grappige geluidjes.

tropisch avontuur

Nu is er dus Minuscule 2, waarin de lieveheersbeestjes tegen wil en dank terecht komen in een fantastisch tropisch avontuur. De insecten zijn prachtig getekend en geanimeerd. Maar het decor is echt! Gefilmd in ongelofelijke mooie natuurparken, paradijselijke stranden en weelderige regenwouden. 

liefde voor flora en fauna

Minuscule 2 is een ode aan de natuur en vertaalt de liefde voor de diversiteit van de flora en fauna in onze weilanden, bossen en rivieren. De missie van de makers is om respect en bewustwording voor het belang van biodiversiteit te bevorderen. En dat doen ze op een creatieve, grappige en humoristische manier. 

voor 08 aug 2020 10:45