• Monsoon Wedding (Mira Nair, 2001)
  • Monsoon Wedding
  • Monsoon Wedding
  • Monsoon Wedding
Onderdeel van Women Make Film

Monsoon Wedding

Trouwen met een door je ouders gekozen bruidegom in plaats van een man van eigen keuze? Laat het geen reden om géén feest te vieren, lijkt de boodschap van deze uitbundige ode aan Bollywood door succesregisseur Mira Nair (Salaam Bombay!) Oude tradities en de dotcommaatschappij ontmoeten elkaar tijdens de aanloop naar een gearrangeerd huwelijk in New Delhi.  

Zang, dans en elkaar razendsnel opvolgende misverstanden en verwikkelingen vormen de ruggengraat van Mira Nairs komisch-dramatische observatie van het huwelijksfeest van Aditi, dochter uit een typisch Indiase middenstandsfamilie.

chaos

Vader Lalit probeert alles in goede banen te leiden, maar is voornamelijk bezig puin te ruimen, veroorzaakt door de extreem chaotische huwelijksplanner. Aditi twijfelt aan de keuze van de bruidegom, Lalit twijfelt aan de seksuele geaardheid van zijn zoon, de huwelijksplanner heeft slechts oog voor de meid en een ander lid van de familie blijkt overspelig.

kleurrijk

Met vaardige hand weeft Nair vijf elkaar kruisende verhaallijnen tot een geheel, met als resultaat een kleurrijke, wervelende ode aan de stad New Delhi en de levensvreugde van haar bewoners.

voor 07 aug 2020 19:15