Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Monterey Pop

Legendarisch direct cinema-verslag van het eerste grote popfestival: het Monterey International Pop Festival, dat plaatsvond tijdens een zonnig weekend in Californië. Met onvergetelijke optredens van onder anderen Jimi Hendrix, Janis Joplin, Otis Redding en The Who. Inleiding door Jonathan Gill.

Pete Townshend die zijn gitaar wegsmijt, Jimi Hendrix die zijn gitaar verbrandt, Janis Joplin die als een brullende leeuwin het publiek versteld doet staan, vrolijke hippies die roepen: 'It will be a love-in ... like Easter, Christmas and your birthday all at once!' - deze meeslepende popfestivalfilm zit vol met iconische beelden. Ook Otis Redding, Mamas and Papas, The Who, Ravi Shankar, Simon en Garfunkel, The Mamas en de Papas en the Byrds traden op.

nieuw tijdperk

Tijdens een prachtig juniweekend in 1967, aan het begin van de Summer of Love, luidde het Monterey International Pop Festival een nieuw tijdperk van de popmuziek in. In zijn karakteristieke direct cinema-stijl, met in zijn cameraploeg illustere namen als Albert Maysles en Richard Leacock, legde D. A. Pennebaker alle onsterfelijke momenten vast.

Jonathan Gill is docent aan het Amsterdam University College en auteur van "Harlem: The Four-Hundred Year History, From Dutch Village to Capital of Black America" (Grove/Atlantic 2011) en van het in 2019 verwachte boek “Our Man in Hollywood: The True Story of Boris Morros, The Hollywood Double-Agent Who Broke the Cold War’s Most Notorious Espionage Ring” (Norton, 2019)

 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z