Bekijk trailer

multus2_dance_on_piano_-_short_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Multus #2: Dance on Piano

De Japans-Nederlandse pianiste Tomoko Mukaiyama maakt van haar filmconcerten een theatraal schouwspel. Met Bouwhuis brengt ze een intrigerend programma voor twee piano’s omringd door een woud van beeldschermen. Avond in het kader van Mūbii Japan, het Japanse-filmprogramma in EYE.

Tomoko maakte deze video-installatie met gebruik van beelden uit de collectie van EYE van filmmaker J.C. Mol, die al in de jaren 20 werkte met timelapse fotografie. Tomoko's installatie bevat zwartwitbeelden van openvouwende bloemen en groeiende kristallen.

Tomoko en Gerard Bouwhuis spelen een bewerking van Le sacre du printemps, het baanbrekende werk van Igor Stravinsky waarin de geesten van een ongetemd prehistorisch Rusland opgeroepen worden. Ook presenteren ze twee meer ingetogen stukken, Experiences No. 1 van John Cage en Socrate, drame symphonique en 3 parties van Erik Satie, in een bewerking van Cage voor twee piano’s. De verschillende ritmes van film en muziek voeren de luisteraar mee en begeleiden elkaar soms wel, en soms opzettelijk niet.
Over Tomoko Mukaiyama is om 17.00 de documentaire Water Children (Aliona van der Horst) te zien.

Voor deze voorstelling geldt een entreeprijs van €15 (regulier), €13,50 (reductie) en €12,50 (vrienden). In verband met de live muziek, na aanvang geen toegang.

Programma “Multus #2: Dance on Piano”
Igor Stravinsky – Sacre du Printemps (1913)
Erik Satie – Socrate, drame symphonique en 3 parties, arrangé pour 2 pianos par John Cage (1919 / 1944)
John Cage – Experience I, for two piano’s (1945)

Concept: Tomoko Mukaiyama
Piano: Tomoko Mukaiyama, Gerard Bouwhuis
Video-installatie: Tomoko Mukaiyama
Techniek: Yoshihiro Yoshida en Johan Kok
Productie: Tomoko Mukaiyama Foundation
Foto Mukaiyama: Shinji Otani

Mede mogelijk gemaakt door Bart Boogaard Piano Services.