Mysterious Object at Noon

Buitengewone reis door de landschappen en mindscapes van het Thaise platteland, opgezet als een surrealistisch spel: een kleine filmcrew vraagt de mensen die ze onderweg tegenkomen om het volgende hoofdstuk van het kettingverhaal te verzinnen. Zo ontstaat een tapijt van fantastische, komische en alledaagse verhalen. Vertoning bij de tentoonstelling Locus: Apichatpong Weerasethakul – Cao Guimarães.

De inspiratiebron voor Mysterious Object at Noon is automatisme, een techniek van de surrealisten waarbij je een automatische tekening maakt vanuit het onderbewuste, en cadavre exquis, een kettinggedicht waarbij je niet weet welke zin de vorige schrijver heeft opgeschreven. De spontane verhalen die we in Apichatpong Weerasethakuls hoogst originele debuut horen hebben op het eerste gezicht dan ook niets met elkaar te maken. Op hun reis van het noorden naar het zuiden stuit de crew op uiteenlopende mensen die gevraagd worden om het verhaal te hervatten, waarbij ze hun fantasie de vrije loop mochten laten. De crew stopte toen de 16mm zwart-witcamera kapot ging: het laatste shot is letterlijk ook het laatste stuk film dat door de camera liep. Na hun aankomst in het zuiden keerde de crew terug naar Bangkok, waar ze het aaneengerijgde verhaal omzetten in een fictie-drama met niet-professionele acteurs, balancerend tussen documentair realisme en avant-garde.

Al uit zijn debuut blijkt Weerasethakuls fascinatie voor de poreuze grenzen tussen het waargebeurde en de verbeelding. Ook heeft hij al een scherp oog voor de plekken waar hij filmt, voor toeval en willekeur. Zijn werk, diepgeworteld in het lokale, is nauw verbonden met de regio waarin hij filmt en de mensen met wie hij samenwerkt. Zijn vernieuwende werk is dan ook geworteld in een eeuwenoude traditie: de schoonheid van het verhalen vertellen.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.