Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Mysterious Object at Noon

Buitengewone reis door de landschappen en mindscapes van het Thaise platteland, opgezet als een surrealistisch spel: een kleine filmcrew vraagt de mensen die ze onderweg tegenkomen om het volgende hoofdstuk van het kettingverhaal te verzinnen. Zo ontstaat een tapijt van fantastische, komische en alledaagse verhalen. Vertoning bij de tentoonstelling Locus: Apichatpong Weerasethakul – Cao Guimarães.

De inspiratiebron voor Mysterious Object at Noon is automatisme, een techniek van de surrealisten waarbij je een automatische tekening maakt vanuit het onderbewuste, en cadavre exquis, een kettinggedicht waarbij je niet weet welke zin de vorige schrijver heeft opgeschreven. De spontane verhalen die we in Apichatpong Weerasethakuls hoogst originele debuut horen hebben op het eerste gezicht dan ook niets met elkaar te maken. Op hun reis van het noorden naar het zuiden stuit de crew op uiteenlopende mensen die gevraagd worden om het verhaal te hervatten, waarbij ze hun fantasie de vrije loop mochten laten. De crew stopte toen de 16mm zwart-witcamera kapot ging: het laatste shot is letterlijk ook het laatste stuk film dat door de camera liep. Na hun aankomst in het zuiden keerde de crew terug naar Bangkok, waar ze het aaneengerijgde verhaal omzetten in een fictie-drama met niet-professionele acteurs, balancerend tussen documentair realisme en avant-garde.

Al uit zijn debuut blijkt Weerasethakuls fascinatie voor de poreuze grenzen tussen het waargebeurde en de verbeelding. Ook heeft hij al een scherp oog voor de plekken waar hij filmt, voor toeval en willekeur. Zijn werk, diepgeworteld in het lokale, is nauw verbonden met de regio waarin hij filmt en de mensen met wie hij samenwerkt. Zijn vernieuwende werk is dan ook geworteld in een eeuwenoude traditie: de schoonheid van het verhalen vertellen.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z