Eye Filmmuseum is tijdelijk gesloten t/m 9 februari. Lees hier meer.

  • Nana
  • Nana
  • Nana
  • Nana

Nana

Deze peperdure verfilming van de gelijknamige roman van Émile Zola, over een frivole jonge vrouw en de mannen die zij materieel en moreel te gronde richt, werd oorspronkelijk begeleid door klassieke muziek, met fragmenten van Jacques Offenbach en anderen. Componist Baudime Jam, gespecialiseerd in de stille film, schreef een nieuwe score voor Nana, die hij uitvoert met zijn strijkkwartet Prima Vista en pianiste Carmen Martínez-Pierret.

In de theaters van 19e-eeuws Parijs is de actrice Nana een sensatie; haar uitdagende verschijning brengt vele bewonderaars het hoofd op hol. Maar door gebrek aan acteertalent verruilt zij de toneelwereld al snel voor een bestaan als courtisane. Jean Renoirs geraffineerde mise-en-scene en de – bij het hoofdpersonage passende – hartstochtelijke performance van Catherine Hessling maken van Nana melodrama van de bovenste plank. Met Franse tussentitels

Uitvoerenden: Quatuor Prima Vista: Elzbieta Gladys (viool), Raphaële Burgos (viool), Baudime Jam (altviool), Ladislav Szathmary (cello), Carmen Martínez-Pierret (piano)

Koop je kaartje bij het Muziekgebouw

voor 12 mei 2021 19:30
deze voorstelling vindt plaats in het Muziekgebouw