Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Nasir
  • Nasir
  • Nasir
  • Nasir
Bekijk trailer

nasir_-_vanaf_16_juli_in_de_filmtheaters_en_via_picl

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl

Nasir

Een nietsverhullende weergave van tweederangs burgerschap. De giftige intolerantie van hindoe-extremisten borrelt onder het oppervlak in een zuidelijke deelstaat van India. Totdat de bom barst, even plotseling als onvermijdelijk. Winnaar van de NETPAC Award op IFFR.

Nasir is een zachtaardige man met een hard leven. Hij moet schrapen om de dagelijkse boodschappen te bekostigen en slaat noodgedwongen maaltijden over. Adoptiezoon Iqbal heeft het lichaam van een volwassene, maar het verstand en de kwetsbaarheid van een kleuter. Ondanks alles blijft Nasir optimistisch. Hij schrijft liefdesverklaringen aan zijn vrouw en declameert eigen gedichten waar zelfs de grootste ploert stil van wordt.

voetveeg

Maar Nasir is ook moslim in Tamil Nadu, een zuidelijke deelstaat van India, waar het hindoenationalisme de afgelopen decennia steeds virulentere vormen heeft aangenomen. Overal op straat wordt hij geconfronteerd met propaganda die via luidsprekers de openbare ruimte in wordt gepompt. Zijn baas in de textielwinkel doet weinig om zijn afkeer jegens moslims te verbergen. En klanten behandelen hem als voetveeg. Ondertussen maakt Nasir zich zorgen om zijn vrouw die een paar dagen de stad uit is en vraagt hij zich af of hij niet beter als migrantarbeider kan gaan werken in Abu Dhabi.

belangrijke nieuwe stem

De onafhankelijke Zuid-Indiase filmmaker Arun Karthick begon als autodidact al op zijn zeventiende met het regisseren van korte films via zijn Cinema Obscura-platform. Zijn verfrissende debuut The Strange Case of Shiva (2015) ging in première op IFFR en werd ontvangen als een belangrijke nieuwe stem in de Tamil-cinema. 

voorfilm uit de collectie

Story of a Calculator (NL 1956, 2’, Engels ondertiteld)
Reclamefilm voor de Zweedse Facit rekenmachine, in de vorm van een poppenanimatie en gefilmd in Technicolor. Gemaakt in de beroemde Dollywoodstudio's van Joop Geesink, waar onder andere ook de Loekie de Leeuw-films werden gemaakt. 

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z