Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

never_be_boring_billy_wilder_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Never Be Boring: Billy Wilder

Documentaire over sterregisseur Billy Wilder toont de machinaties van droomfabriek Hollywood, en ontrafelt het leven en de denkwijze van een filmgenie. Een portret van een man die allesbehalve saai was. Regisseur Jascha Hannover is aanwezig voor een Q&A.

Billy Wilder was een van Hollywoods grootste schrijvers en regisseurs. Hij vluchtte als jonge verslaggever uit Berlijn naar Parijs, toen de nazi's aan de macht kwamen. Uiteindelijk zou hij zich in Hollywood vestigden. Never Be Boring: Billy Wilder is een intiem portret van de sterregisseur. Het ontrafelt niet alleen het leven en de denkwijze van een filmgenie maar toont ook de machinaties en de innerlijke werking van droomfabriek Hollywood.

humor en sarcasme

Via Billy Wilders leven duiken we in een bewogen eeuw in de geschiedenis. Wilder zelf is te horen in vele originele opnames, zoals altijd vol humor en sarcasme, die veel onthullen over het leven van Wilder. Daarnaast zijn er nieuwe interviews afgenomen met collega's en tijdgenoten zoals regisseur Volker Schlöndorff, acteur Mario Adorf, de Zwitserse actrice Marthe Keller en Paul Diamond, zoon van de belangrijkste schrijfpartner van Wilder, I.A.L. Diamond.

De documentaire wordt in een verkorte versie uitgezonden door AVROTROS in de serie Close Up op 23 augustus. Eye vertoont de lange versie. Regisseur Jascha Hannover is aanwezig voor een Q&A.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z