Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

nocturama_-_officiele_trailer_-_bertrand_bonello

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Nocturama

In een wervelend gemonteerde tweeluik laat regisseur Bertrand Bonello een groep jongeren door Parijs struinen. Als in een ballet lopen ze door de gangen van de metro en de straten, om zich bij het vallen van de avond terug te trekken in een sjiek warenhuis. Dan gaan overal in de stad de bommen af, de nacht begint…

Ruim voor de aanslagen van november 2015 begon Bonello aan de opnamen van zijn thriller over een cel jonge terroristen in de Franse hoofdstad. Hij verdeelde de vertelling in twee akten en voorzag de handeling van een zelfgeschreven electroscore. De leden van de groep zijn een bonte afspiegeling van de Parijse bevolking, variërend van een bourgeois student en een werkeloze dertiger tot de kinderen van de Parijse banlieue, luisterend naar namen als Omar, Samir, Mika en Yacine. Wat hen samenbrengt is onduidelijk evenals hun ideologische motieven.

Wanneer de laatste klanten het warenhuis hebben verlaten, nemen de terroristen bezit van de verdiepingen vol luxegoederen. Ze lachen, dansen en feliciteren elkaar als op de grote tv-schermen het nieuws doordringt van de aanslagen: het ministerie van Binnenlandse Zaken, het zakendistrict van La Défense en ook het standbeeld van Jeanne d’Arc zijn getroffen.

nieuwe tijd

De première van Nocturama, iets meer dan een half jaar na de aanslagen op concertzaal Bataclan en andere plekken in Parijs (130 doden), zorgde voor verdeelde reacties. Verheerlijkte Bonello onbewust de terroristische dadendrang van de Parijse jongeren of wilde hij aangeven dat we in een nieuwe tijd leven waarin terreur tot de facts of life behoort en haast achteloos wordt uitgevoerd?

over de regisseur

Bernard Bonello (Nice, 1968) kreeg zijn eerste bekendheid met The Pornographer (2001, met Jean-Pierre Léaud). De vertelling over een hardcorefilmer die liever meer sensuele, erotische films zou willen maken, kreeg de prijs van de internationale filmkritiek in Cannes. Ook zijn volgende producties (Tiresia, 2003; House of Tolerance, 2011) waren vertegenwoordigd in het competitieprogramma van Cannes. Zijn biopic Saint Laurent (2014), over het gekwelde leven van modeontwerper Yves Saint Laurent, was de Franse inzending voor de Oscars voor beste buitenlandse film.

Wie een van de meest virtuoze Europese filmmakers van deze onrustige 21ste eeuw aan het werk wil zien, mag zich ‘Nocturama’ niet ontzeggen…schitterend… (**** Trouw)

…zinderend van onheil… (**** NRC Handelsblad) 

…prachtig…van een schoonheid die nog maar moeilijk is te verkroppen… (**** De Volkskrant)

landelijke vertoningen

Amsterdam, Filmhallen, t. 020 8208122, www.filmhallen.nl

Den Haag, Filmhuis Den Haag, t. 070 - 365 60 30, www.filmhuisdenhaag.nl

Enschede, Concordia, t. 053 430 0999, www.concordia.nl/film/deze-week

Haarlem, Filmschuur, t. 023 - 517 39 10, www.filmschuur.nl

Leiden, Kijkhuis, t. 071 513 3900, www.bioscopenleiden.nl/Kijkhuis

Rotterdam, KINO, t. 010 268 1160, kinorotterdam.nl

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z