Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Notes from Aleppo
  • Notes from Aleppo
  • Notes from Aleppo
  • Notes from Aleppo

Notes from Aleppo

De Syrische fotograaf Issa Touma maakt het publiek deelgenoot van zijn terugkeer naar Aleppo, de stad die hij in 2012 moest verlaten. Touma ontmoet vrienden en buren, mensen die terugkeren en mensen die nooit zijn weggegaan. Vooraf twee korte films die voorafgingen aan Notes from Aleppo. Touma gaat over zijn werk in gesprek met schrijver Abdelkader Benali (voertaal Engels).

Fotograaf en curator Issa Touma leefde en werkte in Syrië, waar hij getuige was van het uitbreken van de burgeroorlog. Op deze avond vertoont hij de web app Notes from Aleppo en de korte films die voorafgingen: 9 Days – From My Window in Aleppo (2015) en Greetings from Aleppo (2016).

In Notes from Aleppo maakt Touma het publiek deelgenoot van zijn terugkeer naar Aleppo, een stad van ruim twee miljoen inwoners, die hij in 2012 moest verlaten. In korte verhalen spreekt Touma vrienden en buren, mensen die zijn teruggekeerd en mensen die nooit zijn weggegaan.

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

eigen handen

Notes from Aleppo laat hun pogingen zien om de normaliteit van het dagelijks leven te herstellen. Schrijnend detail: de inwoners moeten met eigen handen de stad heropbouwen, internationale partijen en hulporganisaties zijn volledig afwezig  De app met online verhalen is genomineerd voor Interactive of the Year (Interactive van het Jaar) in de categorie Digital Storytelling van World Press 2019.

De twee korte films laten zien hoeveel moeite Touma moet doen om Aleppo weer in te komen na het uitbreken van de burgeroorlog, maar ook hoe gewone mensen hun best doen om te overleven in een zwaar gebombardeerde stad. 9 Days – From My Window in Aleppo was de winnaar van de European Short Film Award op het Europese Film Festival 2016.

Notes from Aleppo werd ondersteund door het Mondriaan Fonds, het Fonds voor de Creatieve Industrie Fonds NL en het Nederlands Filmfonds. Vertoning in het programma Shell Shock.

Notes from Aleppo is een Paradox productie; Greetings from Aleppo en 9 Days – From My Window in Aleppo zijn co-productions door Paradox en Deep Focus Webdocs.

eye havendiner

Havendiner

20 mei sluiten we Shell Shock feestelijk af met een groot havendiner. Kom Syrisch eten en dansen aan het water!

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student €8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z