Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Notes from Aleppo
  • Notes from Aleppo
  • Notes from Aleppo
  • Notes from Aleppo

Notes from Aleppo

De Syrische fotograaf Issa Touma maakt het publiek deelgenoot van zijn terugkeer naar Aleppo, de stad die hij in 2012 moest verlaten. Touma ontmoet vrienden en buren, mensen die terugkeren en mensen die nooit zijn weggegaan. Vooraf twee korte films die voorafgingen aan Notes from Aleppo. Touma gaat over zijn werk in gesprek met schrijver Abdelkader Benali (voertaal Engels).

Fotograaf en curator Issa Touma leefde en werkte in Syrië, waar hij getuige was van het uitbreken van de burgeroorlog. Op deze avond vertoont hij de web app Notes from Aleppo en de korte films die voorafgingen: 9 Days – From My Window in Aleppo (2015) en Greetings from Aleppo (2016).

In Notes from Aleppo maakt Touma het publiek deelgenoot van zijn terugkeer naar Aleppo, een stad van ruim twee miljoen inwoners, die hij in 2012 moest verlaten. In korte verhalen spreekt Touma vrienden en buren, mensen die zijn teruggekeerd en mensen die nooit zijn weggegaan.

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

eigen handen

Notes from Aleppo laat hun pogingen zien om de normaliteit van het dagelijks leven te herstellen. Schrijnend detail: de inwoners moeten met eigen handen de stad heropbouwen, internationale partijen en hulporganisaties zijn volledig afwezig  De app met online verhalen is genomineerd voor Interactive of the Year (Interactive van het Jaar) in de categorie Digital Storytelling van World Press 2019.

De twee korte films laten zien hoeveel moeite Touma moet doen om Aleppo weer in te komen na het uitbreken van de burgeroorlog, maar ook hoe gewone mensen hun best doen om te overleven in een zwaar gebombardeerde stad. 9 Days – From My Window in Aleppo was de winnaar van de European Short Film Award op het Europese Film Festival 2016.

Notes from Aleppo werd ondersteund door het Mondriaan Fonds, het Fonds voor de Creatieve Industrie Fonds NL en het Nederlands Filmfonds. Vertoning in het programma Shell Shock.

Notes from Aleppo is een Paradox productie; Greetings from Aleppo en 9 Days – From My Window in Aleppo zijn co-productions door Paradox en Deep Focus Webdocs.

eye havendiner

Havendiner

20 mei sluiten we Shell Shock feestelijk af met een groot havendiner. Kom Syrisch eten en dansen aan het water!

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z