• Noura's Dream
  • Noura's Dream
  • Noura's Dream
Bekijk trailer

nouras_dream_nederlandse_trailer_vanaf_30_april_op_picl_en_cineville

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl

Noura's Dream

Intens drama over de kwetsbaarheid van vrouwen in het Tunesische rechtssysteem. In afwachting van een felbegeerde scheiding hoopt de hardwerkende Noura een nieuw leven te beginnen met haar minnaar. De rol van Noura is weggelegd voor de Tunesische ster-actrice Hind Sabri.

Video-interview met regisseur Hinde Boujemaa door filmjournaliste Gerlinda Heywegen.

Ze kan het bijna aanraken, haar nieuwe leven. Met haar gewelddadige echtgenoot achter slot en grendel werkt Noura lange dagen in de wasserette om haar drie kinderen te kunnen onderhouden. Maar het is te doen want ze heeft Lassad, haar nieuwe liefde. Noura en Lassad willen niets liever dan samen een nieuw leven beginnen, in het openbaar, maar dat zal nog even moeten wachten: nog vier dagen, dan wordt Noura’s scheiding voltrokken en dan komen dromen uit.

Maar voordat het zover is staat Noura’s man ineens voor de deur. Hij is vervroegd vrijgelaten en eist direct zijn plaats in het gezin op. Zo dient zich een nieuwe crisis aan, veroorzaakt door sociale stigma's en giftige mannelijkheid.

liefde in tijden van onderdrukking

Dit zijn geen nieuwe thema's voor regisseur Hinde Boujemaa, die in haar documentaire It Was Better Tomorrow uit 2012 de strijd verkende van een alleenstaande moeder na de Tunesische Arabische lente. In Boujemaa's korte film And Romeo Married Juliet uit 2014 vraagt ze ​​zich ook af wat er met liefde gebeurt in tijden van onderdrukking.

Noura's Dream is de eerste speelfilm van regisseur Hinde Boujemaa en werd geselecteerd voor het Toronto International Film Festival.

Wat een fijn weerzien met Hend Sabri...boeiend... (**** Trouw)

 ...genuanceerde personages in een geloofwaardige situatie... (NRC Handelsblad)

 ...spannende momenten...oprecht...uitstekend gespeeld... (De Volkskrant)

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.