Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

november_officiele_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

November

Een adembenemend brouwsel van zwarte magie, humor en romantiek geeft kleur aan dit donkere sprookje over een onbeantwoorde liefde, gebaseerd op een bekende Estlandse cultroman.

Heidense verhalen en christelijke mythen komen samen in dit hoogst originele verhaal uit Estland, een plek waar weerwolven leven, de pest heerst en geesten ronddwalen. Overleven in deze ruwe samenleving is niet makkelijk.

Het boerenmeisje Liina is verliefd op dorpsjongen Hans. Hans is dolverliefd op een Duitse barones die alles behelst wat hij zoekt in een vrouw. Liina geeft niet op en gaat de strijd aan om Hans te winnen. Het wordt een zoektocht van de ene ziel naar de andere. Wanneer verkoop je je ziel en hoe leef je verder zonder ziel?

November - gefilmd in adembenemend zwart-wit - zit vol spectaculaire vondsten die doen denken aan het duistere, inventieve werk van The Quay Brothers. De gewaagde score is van de Poolse experimentele componist Jacaszek. Coproductie met het Nederlandse PRPL-film.

...Beeldschoon en behoorlijk absurd...feeërieke beelden...enge en geestige momenten... fascinerend... (**** NRC Handelsblad)

...verduiveld geestige film...hulde voor de vormgevers en animatoren...grappig, donker, absurd en onvoorspelbaar...beeldschoon... (**** De Volkskrant)

...liefdesbaby van Béla Tarr en Terry Gilliam...met zo veel fantasie tot leven dat je van de ene verbazing in de andere valt...verbluffende zwart-wit beelden... (Trouw)

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z