Bekijk trailer

november_officiele_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Onderdeel van Picl

November

Een adembenemend brouwsel van zwarte magie, humor en romantiek geeft kleur aan dit donkere sprookje over een onbeantwoorde liefde, gebaseerd op een bekende Estlandse cultroman.

Heidense verhalen en christelijke mythen komen samen in dit hoogst originele verhaal uit Estland, een plek waar weerwolven leven, de pest heerst en geesten ronddwalen. Overleven in deze ruwe samenleving is niet makkelijk.

Het boerenmeisje Liina is verliefd op dorpsjongen Hans. Hans is dolverliefd op een Duitse barones die alles behelst wat hij zoekt in een vrouw. Liina geeft niet op en gaat de strijd aan om Hans te winnen. Het wordt een zoektocht van de ene ziel naar de andere. Wanneer verkoop je je ziel en hoe leef je verder zonder ziel?

November - gefilmd in adembenemend zwart-wit - zit vol spectaculaire vondsten die doen denken aan het duistere, inventieve werk van The Quay Brothers. De gewaagde score is van de Poolse experimentele componist Jacaszek. Coproductie met het Nederlandse PRPL-film.

...Beeldschoon en behoorlijk absurd...feeërieke beelden...enge en geestige momenten... fascinerend... (**** NRC Handelsblad)

...verduiveld geestige film...hulde voor de vormgevers en animatoren...grappig, donker, absurd en onvoorspelbaar...beeldschoon... (**** De Volkskrant)

...liefdesbaby van Béla Tarr en Terry Gilliam...met zo veel fantasie tot leven dat je van de ene verbazing in de andere valt...verbluffende zwart-wit beelden... (Trouw)

voor 18 jun 2018 16:30

Bekijk deze film thuis op Picl, EYE's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie