Bekijk trailer

o_homem_das_multidoes_-_trailer_oficial

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

O homem das multidões

Visueel betoverend portret van twee eenzame stadsbewoners in Belo Horizonte, de geboortestad van Cao Guimarães. Voor zijn vertelling over de ontmoeting tussen metrobestuurder Juvenal en stationschef Margô werkte Guimarães samen met de Braziliaanse regisseur Marc Gomes, Edgar Allen Poe’s vertelling The Man of the Crowd diende als inspiratiebron. Vertoning bij de tentoonstelling Locus: Apichatpong Weerasethakul – Cao Guimarães.

De regisseurs kozen een ongebruikelijk vierkantig beeldformaat (1:1) dat voor een gecomprimeerd Polaroid-effect zorgt. Voor hun studie naar urbane eenzaamheid legden ze de nadruk op de afzonderlijke handelingen van de hoofdpersonen in hun (beknellende) huiselijke omgeving.

Metrobestuurder Juvenal leidt een afgezonderd bestaan, zijn huis – leeg en kaal – lijkt zijn emotionele gesteldheid te reflecteren. Zijn leven bestaat uit werken en thuis voor zich uit staren; als hij dorst heeft drinkt hij water uit de kraan, uit het enige glas dat hij bezit. Is hij verbaasd dat de levendige stationschef Margô hem uitkiest als getuige voor haar aanstaande huwelijk? Hij laat het niet merken, intussen chat Margô solitair op het internet en houdt ze Juvenal obsessief in de gaten via de bewakingscamera’s op het spoor.

O homen das multidões is een verzameling tableaux van grotestadsleven, waarin visuele details als spiegel fungeren van het innerlijk leven van de hoofdpersonen. De laatste twintig minuten van de film doet muziek van de Braziliaanse groep O Grivo  hetzelfde, maar dan met geluid.

O homen das multidões (The Man of the Crowd) maakt samen met A almo do osso (The Soul of the Bone, 2004) en Andarilho (Drifter, 2007) deel uit van een filosofisch getinte trilogie over de regio Minas Gerais. Guimarães betitelde het drieluik als ‘de trilogie van de eenzaamheid; hij bezocht – zonder vast reisplan, improviserend en experimenterend – twintig stadjes in de regio en onderzocht de artistieke implicaties van een geestesgesteldheid: hoe film je eenzaamheid?

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie