• Once Upon a Time.... in Hollywood
  • Once Upon a Time.... in Hollywood
  • Once Upon a Time.... in Hollywood
  • Once Upon a Time.... in Hollywood
  • Once Upon a Time.... in Hollywood
Bekijk trailer

once_upon_a_time._in_hollywood_teaser_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Once Upon a Time ... in Hollywood

In de nieuwste Tarantino proberen tv-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen, gebaseerd op het leven van acteur Burt Reynolds. Once Upon a Time... in Hollywood werd op celluloid gedraaid; Eye vertoont - als enige in Nederland - de film op 35mm en in digitale projectie. 

Quentin Tarantino's Once Upon a Time... in Hollywood speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. Tv-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen werk te vinden in een filmindustrie waar ze amper nog in thuishoren. De negende film van schrijver en regisseur Quentin Tarantino is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, met meerdere verhaallijnen en een imposante ensemblecast.

psychedelische komedies

Los Angeles onder een vlammende zonsondergang, rijen torenhoge palmbomen die wiegen in de wind: Once Upon a Time... in Hollywood is doordrenkt van de glamour van de City of Angels.

Tarantino's Hollywood-pastiche is een ode aan de stad van zijn jeugd. De filmer was in 1969 zes jaar oud; het Los Angeles dat hij ooit kende is allang verdwenen. Maar in plaats van nostalgisch herinneringen op te halen, trakteert hij ons op een scherpe momentopname van het einde van de jaren zestig, toen psychedelische komedies oppermachtig waren in Hollywood.

inspiratie uit ware feiten

Voor zijn vertelling baseerde de regisseur zich op het leven van acteur Burt Reynolds. Rick Dalton (Leonardo DiCaprio), een voormalige tv-ster, en Cliff Booth (Brad Pitt), zijn oude stuntdubbel, hebben echt bestaan. Tarantino liet zich inspireren door de vriendschap die opbloeide tussen de ster van Deliverance (1972) en Boogie Nights (1997) en zijn stuntdubbel, Hal Needham.

...verbluft...liefdevol...DiCaprio speelt het heerlijk...opvallend zacht en innemend...virtuoos...glansrijk tot een slot... (***** De Volkskrant)

Heerlijk...DiCaprio en Pitt in topvorm en een puik ensemble vol kleurrijke bijrolspelers...een ontroerende hartenkreet van een weemoedige cinefiel. (***** Het Parool)

  ...bevat een aantal van Tarantino’s allerbeste scènes... echte filmmagie...liefdevolle aandacht voor details... (**** NRC Handelsblad)

vertoond op 35mm of DCP

Once Upon a Time... in Hollywood werd op film gedraaid en Eye vertoont - als enige in Nederland - de film op 35mm. Klik hieronder voor een overzicht wanneer welke versie wordt vertoond.

Informatie over de volgende speelweek volgt iedere dinsdag.

35mm
  • 2/12 21:00

  • 4/12 21:15

  • 7/12 16:15

  • 8/12 15:15

4K DCP
  • 6/12   15:45

voor 07 dec 2019 16:15
35mm vertoning

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.