Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Openbaringen van een slapeloze
  • Openbaringen van een slapeloze
  • Openbaringen van een slapeloze
Onderdeel van Parra Odyssee

Openbaringen van een slapeloze

Psychologisch drama over de identiteitscrisis van een briljante geleerde. Zijn incestueuze verhouding met zijn zuster wordt verstoord als een aantrekkelijke vrouw bij het tweetal komt logeren. Vooraf: Aah...Tamara. Met inleiding van Pim de la Parra.

Minimal movie, opgenomen in drie dagen zonder script, met De la Parra's vaste actrice Liz Snoyink, Johan Leysen en verdienstelijke debutante Marian Morée, gebaseerd op een scenario van Paul Ruven en J.P. Vernu.

De geniale professor Johannes Antonius Wierook woont met zijn zuster Anna in een groot huis, dat hen tien jaar geleden is nagelaten na de onverwachte dood van hun ouders. Broer en zus hebben sindsdien in een shocktoestand geleefd en zijn in een spel van wederzijdse aantrekking en afstoting terechtgekomen. Dit heeft eens in een hotel in Barcelona tot een incestueuze liefdesnacht geleid. De aankomst van een mysterieuze gast, Lydia, veroorzaakt een kettingreactie.

eerste Pim & Wim-film

Vooraf: Aah...Tamara (1965). Kitty Courbois is de werkstudente Tamara, die wat bijverdient als gids op rondvaartboten. Ze heeft niet te klagen over fooien en attenties van mannelijke toeristen. Ook op straat en in het Amsterdamse nachtleven wordt ze door mannen belaagd, onder meer door de bevlogen filmer Xanadu (De la Parra), die een film over haar wil maken. In een melige bui, na een nacht van drank en muziek, kapen Tamara en een paar andere nachtbrakers een rondvaartboot.

De door De La Parra geregisseerde, grotendeels geïmproviseerde korte film (25') telt allerlei regisseurs in gastrollen, onder wie Frans Weisz, Joris Ivens en Fons Rademakers. Deze eerste Pim & Wim-film is opgedragen aan Joris Ivens en opent met een motto van Jean Luc Godard. Aah...Tamara zit dan ook vol met grapjes en verwijzingen naar de Franse nouvelle vague.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z