Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

oscuro_animal_nederlandse_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Oscuro animal

Na een storm en enkele ingrijpende gebeurtenissen moeten drie vrouwen zien te overleven in het Colombiaanse regenwoud - ook mentaal. De serene beelden geven ruimte aan deze in het nauw gedreven vrouwen en hun dappere pogingen te ontsnappen aan het oorlogsgeweld.

De hoofdpersonen spreken niet, maar de beelden des te meer, in dit drama over drie vrouwen die op verschillende plekken in de jungle aan een gevaarlijke oorlogssituatie weten te ontsnappen. La Mona steekt op een dag haar slapende vriendje - een brute paramilitaire commandant - neer. Ze vlucht. Een tweede vrouw, Rocío, moet ook haar woonplaats verlaten, omsingeld door paramilitaire troepen. Nelsa maakte zelf deel uit van de paramilitairen, die ze de rug toekeert nadat ze de uiteengereten lichamen van geëxecuteerde boeren moest begraven.

Rocío wordt diep in het regenwoud in de bus aangevallen door de militairen, terwijl La Mona zich een weg baant door een rivier. Nelsa zet ondertussen haar reis voort in een pick-uptruck samen met de man die haar heeft geholpen om te deserteren. Alle drie de vrouwen komen op hun weg naar Bogotá andere ontheemden tegen, de desplazados, naast demonstranten die de foto's van hun verloren dierbaren tonen.

Ondanks de ingrijpende gebeurtenissen weet Oscuro animal de kalmte te bewaren in de bijna sereen aandoende beelden. Regisseur Felipe Guerrero geeft ruimte aan de in het nauw gedreven vrouwen. De afwezigheid van dialogen scherpt het gehoor voor het omgevingsgeluid: de vogels in het regenwoud, de muziek uit de radio en het vallen van de regendruppels, die het gezicht van Nelsa strelen als haar leven weer in rustiger vaarwater is gekomen.

…de actrices zijn uitstekend…prachtig…detaillering en nuance… (De Filmkrant)

…sterk…meester…opvallend aangrijpende momenten… (**** De Volkskrant)

 …uitschieter…zelfverzekerd…zelden zo direct en aangrijpend als in Oscuro animal. (**** Het Parool)

Bekijk deze film thuis op Picl, EYE's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 11,50

vriend**

€ 10,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€19,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z