Bekijk trailer

our_little_sister_trailer_-_17_december_in_de_bioscoop

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Our Little Sister

Drie zussen leven samen in een groot huis in Kamakura. Wanneer hun vader sterft trekken ze naar het platteland voor de begrafenis, ook al heeft de vader het gezin vijftien jaar eerder verlaten. De nieuwste film van Kore-eda (After Life) was dit jaar onderdeel van de Gouden Palm-competitie in Cannes.

De drie zussen uit de stad ontmoeten voor het eerst hun verlegen halfzus Suzu, dochter uit het tweede huwelijk van hun vader. Tussen de vier klikt het meteen; nu Suzu alleen achterblijft besluiten de zussen haar mee te nemen naar de stad – voor hen begint een nieuw leven vol mooie (familie)ontdekkingen.

Hirokazu Kore-eda is voor het Nederlandse arthousepubliek geen onbekende; het Filmmuseum bracht eerder een aantal van zijn films (After Life, Still Walking) uit en de kritiek was lovend over de ingetogen manier waarop de Japanse regisseur beladen onderwerpen als de dood in zijn films behandelt.

…oneindig genuanceerd…Knap om met zoveel onbaatzuchtigheid zo’n meeslepende film te maken. (**** NRC Handelsblad)

...innemend, sterk geacteerde film…vertrouwd oog voor detail…subtiele aanpak…Een groot genot om dik twee uur in dit gezelschap te verblijven. (**** De Volkskrant) 

…subtiel…voelt als een zwoel zomerbriesje…weet de regisseur twee uur lang te boeien door zijn doorvoelde manier van portretteren…camerawerk van Mikya Takimoto is… oogstrelend… (**** De Telegraaf)