Eye Filmmuseum is tijdelijk gesloten t/m 9 februari. Lees hier meer.

  • Panic in the Streets
  • Panic in the Streets
  • Panic in the Streets
  • Panic in the Streets
Bekijk trailer

panic_in_the_streets_tbt_trailer_20th_century_fox

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Cinema Ecologica

Panic in the Streets

De paniek uit Panic in the Streets is 70 jaar na uitbreng van de film nog steeds aanstekelijk. In de bloedmooi gefilmde noir arriveert een mysterieuze ziekte per schip. Topregie door Elia Kazan.

Meer film noir dan Panic in the Streets vind je het zelden: lange schaduwen, mannen met scherpe profielen in een smoezelige stedelijke omgeving en in de havens van New Orleans. In dit onvergetelijke sfeerbeeld lopen ook nog eens acteurs met supergoede koppen rond: ze lijken zo weggelopen uit de stripserie Dick Tracy uit de jaren 50.

onder de pet

Na een gokpartij in de stad is een zieke zeeman vermoord. De autoriteiten proberen zijn dodelijke en zeer besmettelijke longziekte onder de pet te houden. Er is grote haast om niet alleen de bron en de moordenaar te vinden maar ook ieder ander die in contact is gekomen met de dode. Het bron- en contactonderzoek is de motor van de film.

stille, woeste dreiging

De claustrofobische thriller vertelt een maar al te herkenbaar verhaal over 'een stille, woeste dreiging', besmettelijkheid, stigma's, solidariteit en autoriteit. Klamme handen verzekerd. Het knap gestructureerde scenario werd met een Oscar werd beloond.

Deze film is te zien tijdens van eerste editie van Cinema Ecologica: De mens, een virus / Human Pandemic.

i.v.m. de lockdown is de kaartverkoop is nog niet begonnen. Houd de nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie.

voor 11 feb 2021 21:15