Bekijk trailer

paradies_liebe_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Eye Film Player

Paradies: Liebe

Spraakmakend eerste deel van Ulrich Seidls trilogie. In Paradies: Liebe duikt Seidl in de toeristische seksindustrie aan de Keniase kust. Hier brengt de Oostenrijkse Teresa haar vakantie door in de ‘comfort safari’ van Hotel Flamingo. Vertoning bij Seidls nieuwste documentaire Safari.

Na wat mislukte seksuele escapades met Keniase mannen die op haar geld uit zijn, ontdekt de Oostenrijkse Teresa dat liefde een wederzijdse dienstverlening is, een consumentenmarkt van vraag en aanbod. In vaste tableaus - Seidls handelsmerk, nu geschoten door cameraman Ed Lachman - wordt duidelijk gemaakt dat de lijnen tussen de wereld van de toeristen en van de Kenianen niet mogen worden overschreden. De twee werelden worden steevast gescheiden door touwen, hekken en slagbomen.

Seidl die eerder onder meer de seksindustrie op internet en het lot van dementen in beeld bracht in Import/Export hakt altijd met hetzelfde bijltje: hij toont de mens op zijn zwakste momenten: meestal expliciet, altijd zonder genade. “Slaan waar het pijn doet’’ noemt Michel Houllebecq dat, de Franse schrijver die niet zonder reden als een geestverwant van Seidl wordt beschouwd, in zijn inktzwarte analyse van de consumptiemaatschappij.

Deze film huur je op de Eye Film Player