Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

paradise_vanaf_11_januari_2018_in_de_filmtheaters

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Paradise

Meeslepend drama over drie mensen wiens paden elkaar kruisen te midden van de oorlogsverwoestingen. Met zijn krachtige spel en schitterend camerawerk won Paradise de Zilveren Leeuw voor Beste Regie op het Filmfestival van Venetië.

Zelden staat een titel zo in contrast met wat de film laat zien. In Paradise is het paradijs wel heel ver weg. Olga droomt er regelmatig van. Ze is een Russische aristocratische immigrant en lid van het Franse verzet, en wordt door de nazi's gearresteerd voor het verbergen van Joodse kinderen tijdens een verrassingsaanval. In de gevangenis ontmoet ze Jules, een Franse nazi-medewerker die wordt aangesteld om haar zaak te onderzoeken. Jules heeft een oogje op Olga en biedt aan om haar straf te verlichten in ruil voor seksuele gunsten. Hoewel Olga alles zal doen wat nodig is om vervolging te voorkomen, verdwijnt haar hoop op vrijheid snel wanneer ze naar een concentratiekamp wordt gebracht. Hier komt ze de hooggeplaatste Duitse SS-officier Helmut tegen, die ooit verliefd op haar was. Ze beginnen een destructieve relatie.

Veteraanregisseur Konchalovsky maakt gebruik van monologen en found footage en schoot zijn zwart-witfilm in het vierkante beeldformaat 4:3, dat de claustrofobie nog eens benadrukt. Hij baseerde het thema van de film op de beroemde woorden van de Duitse filosoof Karl Jaspers: "Wat er is gebeurd, is een waarschuwing. Het moet voortdurend herinnerd worden. Het was mogelijk om dit te laten gebeuren en het blijft mogelijk dat het elk moment opnieuw kan gebeuren. Alleen door kennis kan dit worden voorkomen."

...voortreffelijk gefotografeerd...intrigerend...sterke rol... (De Volkskrant)

...ijzersterk...indrukwekkend uitgevoerd... (NRC Handelsblad) 

...interessante filmvorm... (De Filmkrant) 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF

gratis (mogelijk toeslag)

10 rittenkaart (verkrijgbaar aan de balie)

€85,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie

€ 11,50

Eye society

€ 7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

€3,-

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 

Cineville

€ 8,-

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€19,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z