I.v.m. aangescherpte maatregelen vragen we je online je ticket voor de film en de tentoonstelling te bestellen.

  • Paradise Drifters
  • Paradise Drifters
  • Paradise Drifters
Bekijk trailer

paradise_drifters_mees_peijnenburg_-_trailer_-_2_april_2020_in_de_bioscoop

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier


Earcatch
audiodescriptie
Bij deze film is audiodescriptie beschikbaar via Earcatch.

Paradise Drifters

Jonas Smulders, Tamar van Waning en Bilal El Mehdi Wahib spelen drie thuisloze jongvolwassenen die richting Marseille reizen. In de hoop op een ander leven laten ze hun uitzichtloze situatie achter zich.

In de periferie van de samenleving vechten Chloe, Lorenzo en Yousef zich een weg naar liefde en genegenheid. De tocht mondt uit in een kat- en muisspel tussen de drie dolende jongeren. Ze wantrouwen elkaar én gebruiken elkaar om hun eigen doel te bereiken.

De drie vertrekken om verschillende redenen, maar met dezelfde angst om op eigen benen te staan en een gebrek aan basis om op terug te vallen. Wat begint als een reis die moet leiden naar geld en daarmee nieuwe kansen, blijkt een overlevingstocht op zoek naar verbinding en geborgenheid.

stille schreeuw

Mees Peijnenburg schoot zijn film op de meest desolate plekken langs de Franse snelwegen en in de buitenwijken van Marseille, en begint zijn film met een stille schreeuw die de hele film samenvat. 

Berlijn

De jonge regisseur Mees Peijnenburg debuteert met zijn roadmovie nadat hij eerder een aantal veelgeprezen korte films heeft gemaakt, zoals Un creux dans mon coeur en Geen koningen in ons bloed. Cowboys janken ook (2013) ging in première op het filmfestival van Berlijn in de jeugdsectie Generations, de competitie waarvoor ook Paradise Drifters is geselecteerd.

voorfilm

Un creux dans mon coeur (Mees Peijnenburg, NL 2015, 10’, Frans gesproken, Nederlands en Engels ondertiteld)
Zwartwitdrama vol visuele vondsten, over de 19-jarige Henri die moet leven met een tragisch verlies. Nederlandse inzending voor de Oscars.

voor 30 okt 2020 21:30