• Parasite
  • Parasite
  • Parasite
Bekijk trailer

parasite_black_white_version_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Parasite (B&W Version)

Wat drijft een regisseur zijn film nog een keer in zwart-wit uit te brengen? Volgens Bong Joon Ho, de gevierde maker van Gouden Palm-winnaar Parasite, niets anders dan onvervalste filmliefde. Zwarten, witten en grijzen geven de personages van zijn vertelling ‘nog tragischer’ accent, vindt de regisseur. De zwartwitversie van Bongs komische thriller over een Koreaanse familie in het nauw won de publieksprijs van het IFFR.

De titel van Bongs nieuwe film had ook in meervoud kunnen worden gespeld: parasieten. Want de Kims zijn het alle vier: vader, moeder, zoon en dochter. Levend aan de zelfkant, maar te lui om zelfs het domste baantje vast te houden.

Dan, op een dag, dient zich een kans aan om hogerop te komen. Met een vervalst diploma weet zoon Ki-woo een aanstelling als privéleraar van de dochter van het schatrijke gezin Park te ritselen. Zodra hij is aangenomen, helpt hij ook de overige gezinsleden op slinkse wijze aan een baantje bij de Parks. En ja, daar komt narigheid van.

zwarte komedie

Over de zwartwitversie van zijn knap gestileerde zwarte komedie, die zowel sociale satire – ook in Zuid-Korea wordt de kloof tussen arm en rijk steeds groter – als groteske thriller is, zegt de maker: ‘Ik ben er zeker van dat iedereen een andere opvatting zal hebben over deze versie. Zelf vind ik dat alle personages er nog pathetischer uitzien, en dat het onderscheid tussen de drie verschillende ruimtes waar de families verblijven in al zijn grijstinten nog tragischer is.’

Het is niet de eerste keer dat Bong, die met zijn cameraman Hong Kyungpyo liefde voor de klassieke cinema koestert, een kleurenfilm in zwartwit uitbrengt. Ook van Mother (2009) maakte hij een speciale zwart-witversie. 

ondertiteling bij deze film

Deze week wordt Parasite (B&W version) alleen vertoond met Nederlandse ondertiteling. 

De kleurenversie wordt 20/2 21.15, 23/2 21.10 Engels ondertiteld, andere vertoningen zijn met Nederlandse ondertitels.

ook in kleur te zien

Parasite is ook in kleur te zien.

voor 22 feb 2020 14:00