• Parasite
  • Parasite
  • Parasite
  • Parasite
  • Parasite
Bekijk trailer

parasite_-_officiele_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Parasite

Na twee internationaal georiënteerde fantasyfilms (Snowpiercer, Okja) keert regisseur Bong Joon-ho in Parasite terug naar de Koreaanse werkelijkheid. Een uitvergrote werkelijkheid, waar satire en suspense hand in hand gaan. 'Een komedie zonder clowns en een tragedie zonder schurken', in Bongs eigen woorden. Winnaar Gouden Palm in Cannes.

De titel van Bongs nieuwe film had ook in meervoud kunnen worden gespeld: parasieten. Want de Kims zijn het alle vier: vader, moeder, zoon en dochter. Levend aan de zelfkant, maar te lui om zelfs het domste baantje vast te houden.

Dan, op een dag, dient zich een kans aan om hogerop te komen. Met een vervalst diploma weet zoon Ki-woo een aanstelling als privéleraar van de dochter van het schatrijke gezin Park te ritselen. Zodra hij is aangenomen, helpt hij ook de overige gezinsleden op slinkse wijze aan een baantje bij de Parks. En ja, daar komt narigheid van.

maatschappijkritiek

In Cannes betoogde Bong tegenover de Volkskrant: 'Ik beschouw mezelf wel als genrefilmer, maar ik voldoe nooit aan de specifieke regels van die genres. Ik breek de regels, trek de boel uit elkaar, om daartussen dan wat maatschappijkritiek te stoppen.’

zwarte komedie

Die tegendraadse aanpak betaalde zich uit. Parasite won als eerste Koreaanse productie de Gouden Palm van Cannes en dingt volgend jaar waarschijnlijk mee naar de Oscar voor beste buitenlandse film. Bong is dan ook in de topvorm die hem in 2003 met Memories of Murder aan zijn internationale doorbraak hielp. Met een knap gestileerde zwarte komedie, die zowel sociale satire is als een thriller die via slimme plotwendingen naar een grotesk gewelddadige finale toewerkt.

...Scherpe satire...must-see...heerlijk...verbluffend... verdomd mooi...adembenemend...rijke symboliek...zorgvuldig gebalanceerd script...een energie die je de bioscoop uit laat lopen met het gevoel echt iets beleefd te hebben...ultieme voorbeeld van een entertainende crowdpleaser met een hoog artistiek gehalte...Mis. Hem. Niet. (De Filmkrant)

 

Ondertiteling bij deze film

17/01 21:30, 19/01 20:45, 20/01 21:30 Engels ondertiteld, andere vertoningen zijn met Nederlandse ondertitels.

voor 18 jan 2020 14:15

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is woensdag 12 februari 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.