Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

permanent_vacation_-_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Permanent Vacation

Jarmusch’ lowbudget afstudeerfilm over een ultracoole jazzliefhebber die met schijnbare doelloosheid in een post-apocalytisch aandoend New York rondwandelt. ‘A waste of time’ vond de filmacademie – en laat dat nou net het onderwerp van de film zijn.

Allie Parker slijt zijn dagen in een nauwelijks ingericht appartement en wil in de voetsporen van jazzlegende Charlie Parker treden. Maar deze zelfingenomen Don Quichot is vooral op de vlucht voor welke verantwoordelijkheid dan ook.

Jarmusch’ afstudeerfilm Permanent Vacation werd aan de New York University's Tisch Film School afgewezen omdat het volgens de examinatoren ‘a waste of time’ zou zijn – en laat dat nou net het onderwerp van de film zijn.

Permanent Vacation, gemaakt voor slechts 15.000 dollar, lanceerde niet alleen de carrière van Jarmusch, maar ook van cameraman Tom DiCillo. Het lage budget is duidelijk te merken aan de ronduit slechte geluidsopnames op locatie, maar DiCillo’s wideshot-beelden van de Big Apple als een post-apocalyptische metropool zijn subliem. De aan slapeloosheid lijdende Allie wandelt door deze verlaten straten van New York en langs vervallen gebouwen en beweert te dromen terwijl hij wakker is.

Permanent Vacation meandert met schijnbare doelloosheid van de ene scène en ontmoeting naar de volgende, maar de film is niettemin een gestructureerde, volwassen film, die met zijn kabbelende verhaal, suggestieve toespelingen en existentiële absurditeiten in alles al een typische Jarmusch-film is. Zijn vriend John Lurie acteert en componeerde de muziek.

EYE vertoont de digitale versie, de film was dit jaar eerder te zien als 35mm-kopie in diverse programma’s.

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z