Bekijk trailer

phantom_thread_officiele_trailer_1_universal_pictures_hd

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Phantom Thread

In zijn zwanenzang als acteur bundelt Daniel Day-Lewis opnieuw zijn uitzonderlijke krachten met Paul Thomas Anderson, in een waanzinnige rol als een modeontwerper in de Londense jetset van de jaren 50.

EYE vertoont als enig theater in de Benelux ook de 70mm-versie van Phantom Thread.

Tien jaar na There Will Be Blood werken regisseur Paul Thomas Anderson en drievoudig Oscarwinnaar Daniel Day Lewis opnieuw samen. Ook ditmaal legt Day-Lewis een charismatische waanzin in zijn rol als de briljante Engelse couturier Reynolds Jeremiah Woodcock. Deze hooghartige misantroop heeft een minachting voor het gebrek aan integriteit dat hij in het Londen van de jaren
vijftig om hem heen ziet, vooral bij de vulgaire, rijke vrouwen van wier klandizie hij afhankelijk is.

Woodcock laat zijn oog vallen op een verlegen Duitse serveerster in het hotel waar hij toevallig verblijft. In deze Alma ziet hij een gratie en schoonheid die niemand anders had opgemerkt, zeker Alma zelf niet. Terwijl Woodcock zich steeds uitzinniger gaat gedragen, moet de gedweeë Alma nieuwe, onorthodoxe manieren vinden om emotionele dominantie over hem te krijgen.

Phantom Thread is een studie naar cult-leiderschap te vergelijken met Paul Thomas Andersons The Master, en een portret van grootheidswaan en eenzaamheid zoals we die ook al zagen in Andersons magistrale There Will Be Blood. In de buitengewoon elegante production design en kostuums zien we invloeden van Joseph Losey, en ook Hitchcocks hand is te herkennen, met Alma als een soort Rebecca uit Hitchcocks gelijknamige film. Groots en surrealistisch: Day-Lewis' laatste rol - de draad is op - maakt euforisch en droef.

...ouderwets romantisch...Spannend...Een lust voor het oog... (***** NRC Handelsblad)

...ongekende klasse...prachtige rol...Anderson en zijn hoofdrolspeler brengen de wereld van Woodcock tot in de kleinste details tot leven... (***** De Telegraaf)

...fantastisch...een lust voor het oog...tot in de puntjes verzorgd...prachtige filmmuziek...een delicatesse...Kubrickachtige precisie, de Hitchcockiaanse spanning en een aan het Britse duo Powell and Pressburger ontleende verfijndheid...weelderig...een belevenis...Alma en Reynolds zijn geweldig aan elkaar gewaagd...Krieps is met haar komische talent en natuurlijke overwicht een ware ontdekking...Manville is fenomenaal...bedwelmend, boosaardig en erg grappig sprookje vol verrassingen-een rijke filmische traktatie die je rustig vaker kunt gaan zien om er elke keer meer door ingepakt te worden. (***** De Volkskrant)

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.