• Pi
  • Pi
  • Pi
Bekijk trailer

pi_1998_official_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Onderdeel van The Man Machine

Pi

De geniale wiskundige en computer whiz kid Max Cohen breekt zich het hoofd over het patroon van het oneindige getal pi. Wie het doorziet vindt niet alleen de sleutel tot de schepping maar kan ook de beurskoersen voorspellen. Darren Aronofsky's spannende zwart-witdebuut leverde hem de regieprijs van het Amerikaanse Sundance-festival op.

De jonge wiskundige Max Cohen (Sean Gullette) heeft na een zonnesteek een dwangmatige obsessie met patronen in numerieke reeksen. Op zijn kamertje in Chinatown ontdekt hij dat het universum en alles daarin uit spiralen is opgebouwd. Steeds meer mensen krijgen belangstelling voor zijn denkbeelden, zowel een firma op Wall Street als een groep chassidische joden die hopen dat Max' formule hen de ware naam van hun god zal openbaren.

sleutel

Geleid door zijn neurose en waanbeelden vindt Max het getal dat de sleutel is om de wereld te begrijpen. Zowel de chassieden als de kapitalisten zitten Max op de hielen, terwijl hij letterlijk zijn door migraine gepijnigde hoofd breekt om zowel de materiële als de spirituele ordening van het universum te ontdekken.

mentale wanorde

Darren Aranofsky maakte zijn thriller voor slechts 60.000 dollar. In korrelige zwart-witbeelden schept Aronofsky de perfecte sfeer voor het verbeelden van de mentale wanorde van z’n hoofdpersonage, die juist orde zoekt in de chaos. De zenuwachtige soundtrack benadrukt zijn paranoia en is van de hand van componist Clint Mansell, die later ook de muziek componeerde van Black Swan (2010) en The Wrestler (2008) van Aronofsky.

Deze voorstelling wordt voorafgegaan door Pioneers of Electronic Art. Een combinatieticket tegen gereduceerd tarief is hier te koop.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.