• Punt Uit - Schluss Aus - Full Stop
  • Punt Uit - Schluss Aus - Full Stop
  • Punt Uit - Schluss Aus - Full Stop
  • Punt Uit - Schluss Aus - Full Stop
Bekijk trailer

punt_uit_-_schluss_aus_-_full_stop_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier


Earcatch
audiodescriptie
Bij deze film is audiodescriptie beschikbaar via Earcatch.

Punt Uit - Schluss Aus - Full Stop

Filmmaker Rosemarie Blank legde de laatste dagen vast van haar levenspartner.  Samen maken ze een portret van een man die voor zijn leven blijft vechten, tot zijn laatste besluit. Wanneer overweldigt levenspijn levensvreugde? Hommage aan een geliefde.

Van heel dichtbij filmde Rosemarie Blank haar partner in zijn laatste dagen; ze deed dat in overleg, zodat Punt Uit *Schluss Aus* Full Stop het resultaat is van de samenwerking van twee geliefden: een gevoelig, intiem en intrigerende inkijk in een van de meest ingrijpende momenten in iemands leven.

met humor

Op een gegeven moment besluit Blanks partner dat het leven waar hij zo voor gevochten heeft overwoekerd wordt door de pijn; op welk punt ga je het leven verlaten? Met dat dilemma, met die strijd, maar ook met humor volgt documentairemaakster Rosemarie Blank haar levensgezel van zeer nabij. In filmisch fascinerende scenes weet ze  het leven te raken in zijn meest naakte en pure vorm. 

over de regisseur

Rosemarie Blank (1939) studeerde aan de kunstacademie in Berlijn en kwam eind jaren zeventig naar Amsterdam, waar ze deel uitmaakte van documentairecollectief Amsterdams Stadsjournaal.

Blank is actief als editor, scenarist, producent en regisseur van documentaires en speelfilms. Ze kreeg verschillende prijzen voor haar documentaires Transit Levantkade (1992), Crossing Borders (1994, Gouden Kalf Beste regie) en Berlin Diary (2015). Het filmmuseum heeft een groot deel van haar werk in de collectie.