Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Onderdeel van Picl

Quality Time

Zeldzaam origineel, tragikomisch debuut over dolende dertigers in crisis, gegoten in vijf verrassende vormen, van absurdistisch en vervreemdend tot realistisch.

Regisseur Daan Bakker gebruikt heerlijk ontwrichtende vormen in zijn uitstekende debuut, dat in de Tiger Competitie van IFFR draaide en uit vijf totaal verschillende hoofdstukken bestaat.

De openingsscène is abstract en absurdistisch, gevolgd door een Noorse, treurige dertiger die letterlijk terug gaat in de tijd naar een traumatische ervaring in zijn jeugd om zodoende zijn zelfvertrouwen terug te krijgen. In een volgend hoofdstuk wordt ene Karel ontvoerd door buitenaardse wezens om terug te keren als mutant, waarbij in staccato vorm zijn – en ons – leven tot de essentie wordt teruggebracht. Het laatste hoofdstuk is het meest realistische, en speelt zich af tijdens een familiebijeenkomst waar dertiger Jef voor het eerst zijn schoonouders ontmoet. Zijn krampachtige pogingen om indruk te maken met stoer timmerwerk leiden tot zijn onvermijdelijke melt-down.

De mannen in crisis in Quality Time hebben een mismatch met de buitenwereld en zijn op even dwarse wijze neergezet door Daan Bakker. De dolende dertigers uit zijn film willen zich ook niet aanpassen, maar dreigen daarbij wel zichzelf te verliezen - ze bestaan van binnen bestaan uit drijfzand en hebben nog geen anker in zichzelf kunnen uitslaan. Wie wel? kun je je afvragen, waarmee Quality Time net als de films van geestverwant Roy Andersson eigenlijk een hart onder de riem is voor alle dolende, onvolmaakte zielen op aarde.

…treffende verbeelding…biedt hoop voor de onder de romkom-manie zuchtende Nederlandse filmwereld. Er is wel degelijk een toekomst. (**** NRC Handelsblad)

…bijzonder…scherp oog…pakt geweldig uit…gevoel voor humor…knappe timing… (**** De Volkskrant)

 …Zelden het afgelopen jaar zo vaak hardop gelachen om een film…volstrekt frisse en passende vorm… (**** Trouw)

Bekijk deze film thuis op Picl, EYE's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 11,50

vriend**

€ 10,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€19,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z