In lijn met het landelijke beleid m.b.t. COVID-19 is Eye Filmmuseum gesloten.
Zie het nieuwsbericht met FAQ voor meer informatie.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Onderdeel van Black Light

Queer Black Cinema

Judith Leysner (kunstenaar, oprichter en directeur van NEVERNEVERLAND) presenteert in samenwerking met The Black Student Union (studenten van Sandberg en de Gerrit Rietveld Academie) een avond rondom queer Black cinema met een lecture/interview van het Zuidafrikaanse duo FAKA (Fela Gucci and Desire Marea), gemodereerd door Tracian Meikle. Met aansluitend queerfilm Paris is Burning.

Judith Leysner is kunstenaar, oprichter en directeur van NEVERNEVERLAND, een platform voor jonge kunstenaars. Daarnaast is ze ook mede oprichter en consultant diversiteit/inclusiviteit van het Unsettling Rietveld/Sandberg-programma, een programma voor radicale inclusiviteit aan de Rietveld Academie en het Sandberg Instituut. 

De hoofdgast van de avond is FAKA, een culturele beweging opgericht door Fela Gucci en Desire Marea. FAKA is in 2015 begonnen als een duo van performance kunstenaars. Ze hebben zich ontwikkeld tot een collectief dat muziek mixt met mode, fotografie, tekst, en veel meer, met het doel een positieve verandering te brengen in Zuid Afrika. Ze verdedigen de zwarte queer cultuur met hun kunst.

Paris is Burning gaat over vooroordelen en over mensen die aan de rand van de samenleving overleven; over de vrijheid om te zijn en te uiten wie je bent of wil zijn. Paris is Burning heeft zijn invloed in tal van genres laten gelden en is nog steeds actueel. De documentaire is niet alleen een indrukwekkend portret van drag queens en Afro-Amerikaanse en latino homoseksuelen, ze hekelt ook de invloed van de media en de maatschappij die ons voorschrijft hoe we moeten zijn.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z