Bekijk trailer

rabid_1977_theatrical_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Rabid (16+)

Exploratie van besmettelijke ziekten en seksualiteit, net als voorganger Shivers - beide geproduceerd door Cinepix. Het baarde nogal wat opzien dat Cronenberg de pornoster Marilyn Chambers koos voor de rol van Rose.

Rose is een motormeisje uit Quebec dat ernstig gewond raakt bij een motorongeluk en een experimentele behandeling ondergaat in de Keloid Clinic of Cosmetic Surgery. Als Rose uit haar coma ontwaakt, ontdekt ze bij zichzelf een onverzadigbare bloeddorst – die alleen tijdelijk kan worden bevredigd met de fallische angel in haar oksel, waarmee ze haar slachtoffers aftapt die daarna hondsdol (‘rabid’) worden. De besmettelijke ziekte grijpt om zich heen en bereikt ten slotte Montreal, waar prompt de noodtoestand wordt uitgeroepen.

In Rabid vinden we een deel van Cronenbergs ruigste beeldmateriaal: het warenhuis Santa wordt neergemaaid, en aan het eind van de film wordt het lijk van Rose achter in een vuilniswagen gesmeten. Net als bij Shivers is de horror in Rabid ten dele allegorisch van aard: een commentaar op de crisis van oktober 1970, toen minister-president Pierre Trudeau de War Measures Act inzette.