Radio Days

Woody Allen vertelt grappige en bitterzoete anekdotes uit de hoogtijdagen van de radio, gelardeerd met meer dan veertig populaire tunes die uitgevoerd worden door onder anderen Tommy Dorsey, Carmen Miranda, The Mills Brothers en Frank Sinatra. Allen verplaatst de aandacht afwisselend naar een kleinburgerlijke familie in Brooklyn en naar glamoureuze radiopersoonlijkheden. EYE wijdt deze zomer een overzicht aan de films van de New Yorkse regisseur.

Radio Days laat in stukjes en beetjes de gloriedagen van de radio herleven, door te schakelen tussen de mensen die op de zenders afstemden en radiopersoonlijkheden als The Masked Avenger, die in het echte leven gewoon Wallace Shawn heet.

In Rockaway Beach aan de rand van New York woont de jonge Joe  met zijn familie in een niet al te grote harmonie. Voor enig entertainment en afleiding grijpen ze naar de radio. De film speelt zich af aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, in een wereld waar ooms en tantes allemaal op elkaars lip wonen. Radio Days roept niet alleen een voorbije, nostalgische wereld op, maar onderzoekt vooral de kwaliteit van het geheugen en wat men onthoudt in het latere leven.

Dianne Wiest is heerlijk als de tante die wanhopig op zoek is naar een ​​man, maar op de een of andere manier altijd Mr Wrong tegen het lijf loopt. Mia Farrow hoopt op sterrendom en weet op magische wijze haar leven te transformeren.

Radio... It's all right once in a while. Otherwise it tends to induce bad values, false dreams, lazy habits. Listening to these stories of foolishness and violence... this is no way for a boy to grow up’, zegt de rabbi in de film.

Woody en The Big Apple: programmering met John Adams Institute

Op 22 augustus wordt Radio Days vertoond ter gelegenheid van een speciale Woody Allen-dag rond drie films die in The Big Apple spelen: Hannah and Her Sisters, Radio Days en Manhattan. Tracy Metz, directeur van het John Adams Institute, leidt de film in met een korte inleiding (15 min.) over het New York-thema in Allens films. Samenwerking met het John Adams Institute, inleiding in het Engels.

Let op: leden van het John Adams Institute kunnen kortingskaarten kopen via de actiecode EYEADAMS228. Houdt uw ledenpas bij de hand als u de filmzaal binnengaat.

 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€19,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie