Bekijk trailer

railway_sleepers_hmnrthaif_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Railway Sleepers

Een treinreis langs de rand van moderniteit en nostalgie. De Thaise regisseur uit de school van Apichatpong Weerasethakul toont de trein als bewegende replica van het leven zelf. Vertoning bij de tentoonstelling Locus: Apichatpong Weerasethakul – Cao Guimarães.

De buitengewone documentaire Railway Sleepers neemt ons mee op een tweedaagse treinreis van het noorden naar het zuiden van Thailand. De trein is een microkosmos, die het leven en de geschiedenis van Thailand weerspiegelt. De observaties zijn schitterend van eenvoud: gesprekjes, naar buiten starende passagiers en schuchtere uitwisselingen van blikken, maar achter de beelden schuilt een groter verhaal over moderniteit en nostalgie, over vreemden die elkaar ruimte betreden, over hoe het is om te leven in een land in transitie.

In 1890 begonnen de eerste treinen te rijden in Thailand, tijdens de regering van koning Rama de 5e. Ooit was het een symbool van moderniteit, maar door de corruptie en de inefficiënte werking van de spoorwegen is de Thaise trein al vele decennia niet geïnnoveerd. Vanaf het koloniale tijdperk is de Thaise trein een voertuig dat in de tijd is bevroren.

Sompot Chidgasornpongse behoort tot de studio van Apichatpong Weerasethakul, de executive producer van dit bijzondere debuut. Sompot Chidgasornpongse zei over zijn film: “De trein is mijn favoriete vervoersmiddel. Het brengt vreemden samen. We kruisen elkaars paden terwijl we allen in dezelfde richting gaan maar met verschillende bestemmingen. De trein weerspiegelt ook de geschiedenis en de ontwikkeling van mijn land.”

 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.