Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

railway_sleepers_hmnrthaif_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Railway Sleepers

Een treinreis langs de rand van moderniteit en nostalgie. De Thaise regisseur uit de school van Apichatpong Weerasethakul toont de trein als bewegende replica van het leven zelf. Vertoning bij de tentoonstelling Locus: Apichatpong Weerasethakul – Cao Guimarães.

De buitengewone documentaire Railway Sleepers neemt ons mee op een tweedaagse treinreis van het noorden naar het zuiden van Thailand. De trein is een microkosmos, die het leven en de geschiedenis van Thailand weerspiegelt. De observaties zijn schitterend van eenvoud: gesprekjes, naar buiten starende passagiers en schuchtere uitwisselingen van blikken, maar achter de beelden schuilt een groter verhaal over moderniteit en nostalgie, over vreemden die elkaar ruimte betreden, over hoe het is om te leven in een land in transitie.

In 1890 begonnen de eerste treinen te rijden in Thailand, tijdens de regering van koning Rama de 5e. Ooit was het een symbool van moderniteit, maar door de corruptie en de inefficiënte werking van de spoorwegen is de Thaise trein al vele decennia niet geïnnoveerd. Vanaf het koloniale tijdperk is de Thaise trein een voertuig dat in de tijd is bevroren.

Sompot Chidgasornpongse behoort tot de studio van Apichatpong Weerasethakul, de executive producer van dit bijzondere debuut. Sompot Chidgasornpongse zei over zijn film: “De trein is mijn favoriete vervoersmiddel. Het brengt vreemden samen. We kruisen elkaars paden terwijl we allen in dezelfde richting gaan maar met verschillende bestemmingen. De trein weerspiegelt ook de geschiedenis en de ontwikkeling van mijn land.”

 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z