Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Reasonable Doubt

Reasonable Doubt, is een experiment om ‘denken’ in beeld te brengen. De mix van docudrama en theoretische fictie voert scènes ten tonele uit de levens van filosoof René Descartes (1596-1650) en de Zweedse koningin Kristina (1626-1689). Inleiding door regisseur Mieke Bal.

Na een intellectuele vriendschap via brieven ontmoetten de twee elkaar in Stockholm, waar Descartes zes weken na aankomst overleed omdat hij niet bestand was tegen het koude klimaat.

De film is geen biografie maar een reeks scènes die samen een dubbelportret vormen. Sommige scènes zijn historisch, andere zijn gefictionaliseerd om recht te doen aan historische ideeën die vandaag de dag relevant zijn.

In dit project kijkt Mieke Bal terug vanuit Descartes’ laatste boek, Les passions de l’âme, om te bezien hoe de levenslange strijd tegen dualisme in verschillende episodes uit zijn leven gestalte kreeg.

De regisseur leidt de film in; na afloop is er een Q&A onder leiding van Giovanna Fossati, hoofdconservator van EYE en hoogleraar Filmerfgoed aan de Universiteit van Amsterdam.

Mieke Bal is een internationaal vermaard cultuurtheoreticus, criticus en oprichter van de Amsterdam School for Cultural Analysis (ASCA) van de Universiteit van Amsterdam. Ze is ook filmmaker en videokunstenaar. Haar films en video-installaties worden overal ter wereld vertoond, waaronder Madame B (2013) en A Long History of Madness (2011).

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z