Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

reis_naar_het_noorden_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Reis naar het Noorden

Het Russische meisje Sacha gaat op zoek naar haar opa en belandt op de Noordpool, waar ijsberen wonen en sneeuwstormen loeien. De animaties zijn fenomenaal levensecht, net zoals de personages. Vanaf 7 jaar. Deze spannende animatiefilm werd eerder geselecteerd voor het Cinekid-festival.

Als haar opa niet terugkomt van een gevaarlijke ontdekkingsreis gaat Sacha hem achterna. Ze sluit zich aan bij de bemanning van een expeditie-schip dat richting Noordpool vaart. Het jaar is 1892, de omstandigheden primitief. Zij, het meisje van adel, moet zich zien te redden  op een boot vol mannen en jongens uit het werkvolk, maar weet door haar charme iedereen mee te krijgen; op volle kracht zeilt het schip door de ijskoude Arctische wateren, op zoek naar opa. 

De animatie oogt fenomenaal levensecht. De tekenaar is een meester in compositie en kleurgebruik; je waant je in het St-Petersburg van rond 1890, je bibbert op de Noordpool… 

…erg fraai…vele nuances… (**** NRC Handelsblad)

…fraai…meeslepende avonturenfilm…fraaie muziek…Mooi is vooral hoe Chayé met bedrieglijk eenvoudige middelen een wereld aan emoties oproept…ontroerende finale – het enige juiste slotakkoord van een secure, prachtig gemaakte film. (**** De Volkskrant) 

…uitzonderlijk sfeervolle, geanimeerde avonturenfilm…Een overweldigend feest van licht en kleur voor jong en oud…maakt met z'n waanzinnige kleurenpalet de zee, het ijs, de tijd en het gemoed van de personages buitengewoon voelbaar…behalve een verrassende avonturenfilm ook nog een innemend coming of age-verhaal, dat met zijn uitgebalanceerde personages en fraai vormgegeven belevenissen indruk zal maken op jong en oud…fraaie magisch-realistische scènes en grappige clips… Een perfecte familiefilm voor de kerstvakantie. (**** VPRO/Cinema.nl) 

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z