Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Research Lab: Jan van Eyck Academie: Screen Matters

Het bewegend beeld ervaarbaar maken op het snijvlak van tactiele en virtuele ruimte. Dat is, kort door de bocht en gevaarlijk extreem simplificerend samengevat, wat de leden van The Screen Matter Research Group van de Jan van Eyck Academie voor ogen staat. Hun filminstallatie is te zien in de zalen van de Close-Up-tentoonstelling. 

Alessandro Bertelle, Daniel Jacoby, Graham Kelly, Urok Shirhan en Beny Wagner zijn de deelnemers van The Screen Matter Research Group, een onderzoekslab van de multidisciplinaire Jan van Eyck Academie. Zij vatten het doek op als een plaats van overgang waar het virtuele en het materiële elkaar ontmoeten. Het bewegende beeld zien zij als grondstof: eindeloos kneedbaar en vanuit elke locatie oproepbaar, wachtend op activering.

Bij de EYE-overzichtstentoonstelling Close-Up Een nieuwe generatie film/videokunstenaars in Nederland ontwerpen de vijf kunstenaars een bijzondere ‘multi-channel’ filminstallatie, waarin het EYE-gebouw en de EYE-collectie worden opgevat als een extensie van het filmscherm, als de tastbare belichaming en het  selectiefilter van meervoudige tijdlijnen en potentiële verhalen… Bertelle, Kelly en Wagner verzorgen ook een lezingenprogramma met een performatief karakter. De voertaal is Engels.

Research Lab is onderdeel van de Close Up-tentoonstelling; elke twee weken is er op uitnodiging gemaakt werk te zien van Nederlandse (kunst)academies, waarbij het onderzoeksproces voorop staat. 
 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z