Research Lab: Jan van Eyck Academie: Screen Matters

Het bewegend beeld ervaarbaar maken op het snijvlak van tactiele en virtuele ruimte. Dat is, kort door de bocht en gevaarlijk extreem simplificerend samengevat, wat de leden van The Screen Matter Research Group van de Jan van Eyck Academie voor ogen staat. Hun filminstallatie is te zien in de zalen van de Close-Up-tentoonstelling. 

Alessandro Bertelle, Daniel Jacoby, Graham Kelly, Urok Shirhan en Beny Wagner zijn de deelnemers van The Screen Matter Research Group, een onderzoekslab van de multidisciplinaire Jan van Eyck Academie. Zij vatten het doek op als een plaats van overgang waar het virtuele en het materiële elkaar ontmoeten. Het bewegende beeld zien zij als grondstof: eindeloos kneedbaar en vanuit elke locatie oproepbaar, wachtend op activering.

Bij de EYE-overzichtstentoonstelling Close-Up Een nieuwe generatie film/videokunstenaars in Nederland ontwerpen de vijf kunstenaars een bijzondere ‘multi-channel’ filminstallatie, waarin het EYE-gebouw en de EYE-collectie worden opgevat als een extensie van het filmscherm, als de tastbare belichaming en het  selectiefilter van meervoudige tijdlijnen en potentiële verhalen… Bertelle, Kelly en Wagner verzorgen ook een lezingenprogramma met een performatief karakter. De voertaal is Engels.

Research Lab is onderdeel van de Close Up-tentoonstelling; elke twee weken is er op uitnodiging gemaakt werk te zien van Nederlandse (kunst)academies, waarbij het onderzoeksproces voorop staat. 
 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.