• Ride Your Wave
  • Ride Your Wave
  • Ride Your Wave
  • Ride Your Wave
Bekijk trailer

ride_your_wave_-_officiele_nederlandse_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Ride Your Wave

Hyper-romantische, mystieke en zomerse Japanse animatiefilm over een jonge studente die verliefd wordt op een brandweerman en na zijn plotselinge dood hem op magische wijze blijft ontmoeten.

Minato is een jonge brandweerman die altijd het goede wil doen. Maar ondertussen droomt hij van het lange meisje met kastanjebruin haar, dat elke dag zo moeiteloos over de golven surft. Zo vrij als Hinako zich voelt op zee, zo onhandig voelt ze zich op het land. Hun eerste verliefdheid heeft alles in zich om voor altijd te zijn. Tot plots alle kleur uit de wereld trekt. Hij sterft. Maar in die intense rouw gebeurt er iets wonderschoons. Het universum opent zich, zodat zij op magnifieke, magische wijze afscheid kunnen nemen.

dromerige lichtheid

Yuasa Masaaki is een van de meest inventieve en opwindendste anime-regisseurs van dit moment. Met zijn zeer herkenbare stijl, een beetje tussen Pop-art en Gauguin in, zijn humor en zijn energieke, quirky personages, wordt hij geschaard in het illustere rijtje van Miyazaki (Ghibli) en Shinkai (Your Name). In deze film werkt Yuasa samen met Reiko Yoshida (A Silent Voice). Hun film vol dromerige lichtheid en emotionele diepte won de Best Animated Feature Award op zowel Fantasia, Sitges als het Shanghai International Film Festival.

voorfilm uit de collectie

Refreshment (Johan Rijpma, NL 2014, 3’)
Abstracte animatie waarin de watervlek op een grijze stoeptegel vanwege een door een onbekende machinatie gestuurde motoriek steeds nieuwe gedaantes aanneemt.

ondertiteling bij deze film

6/8 21.15, 11/8 18.40 Engels ondertiteld, de andere vertoningen zijn met Nederlandse ondertitels.

voor 07 aug 2020 19:25