• RoboCop
  • RoboCop
  • RoboCop
  • RoboCop
Bekijk trailer

robocop_original_trailer_-_1987_movie_hd

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van The Man Machine

RoboCop

In het Detroit van de nabije toekomst wordt bij de misdaadbestrijding gebruikgemaakt van een revolutionaire robot, samengesteld uit elektronica en resten agent. Verhoevens spectaculaire Hollywood-debuut is inmiddels een volbloedklassieker.

De politiemacht van Detroit is in handen van een privébedrijf dat op de proppen komt met de ideale werkkracht: RoboCop, een combinatie van robotica en mens. Het is een ambitieus en gewaagd plan, want men wil geen zielloze robots creëren, maar robots die gedeeltelijk bestaan uit vlees en bloed. RoboCop trekt ten strijde tegen de belagers van zijn menselijke helft, maar ontdekt een dieperliggende oorzaak die hem zijn eigen grenzen leert kennen.

grapjes

Samen met Terminator is RoboCop waarschijnlijk de bekendste cyborg uit de jaren tachtig. De slogan van Robocop - 'Part man. Part machine. All cop. The future of law enforcement' - klinkt opzettelijk als die van een B-film, maar Verhoevens grote Amerikaanse doorbraak is juist een satire op de Amerikaanse maatschappij. De over-the-top sciencefictionfilm zit vol maatschappijkritische grappen en visueel spektakel en is nog steeds relevant. 

Robocop toont allerlei mogelijke reacties op robotica: hoop op vooruitgang en perfectie, maar ook vrees voor het verlies van controle en emotie.

Deze voorstelling van 1 november wordt voorafgegaan door Robot Show. Een combinatieticket tegen gereduceerd tarief is hier te koop.