• Maarten Lamers
  • Peter van der Putten
Onderdeel van The Man Machine

Robot Show

Eerst een filmquiz voor de hele zaal onder bezielende leiding van RoboHost van de TU Delft. Dan: een lezing over creatieve, emotionele en religieuze robots door twee playful researchers van het Leiden Institute for Advanced Computer Science. En: de zusjes L.A. Raeven komen vertellen over hun robotzusje Annelies. De voertaal is Nederlands.

robotquiz

RoboHost van de TU Delft presenteert een filmquiz over robots, waar de hele zaal aan kan meedoen. Antwoorden geeft je door via je mobiele telefoon. De vragen gaan over films uit het Eye-programma The Man Machine, zoals Blade RunnerEx Machina en Bride of Frankenstein.

RoboHost is ontworpen om mensen dagelijkse gezelschap te houden. Het is de eerste humanoïde robot die de belangrijkste menselijke emoties kan herkennen en zijn gedrag aanpast aan de stemming van zijn gesprekspartner. Hoeveel hij eigenlijk van film weet, zullen we vanavond zien.

meer dan slimme moordmachines

Na de quiz geven Maarten Lamers en Peter van der Putten de lezing Bots Like YouKiller robots die de wereld overnemen zijn een bekend thema in films. Maar wat te denken van creatieve, emotionele of religieuze robots? Of nieuwsgierige, hulpeloze of ondeugende robots? Maakt onderzoek naar dit soort bots ons minder of meer mens? Maarten Lamers en Peter van der Putten laten interessante voorbeelden zien van echte bots die meer zijn dan alleen maar slimme moordmachines, en betogen dat dit soort creatief onderzoek ons meer inzicht kan geven over wie en wat wij zijn, en willen zijn, als mens en dier.

Maarten Lamers en Peter van der Putten zijn assistant professor en playful researchers aan het Leiden Institute for Advanced Computer Science en het Media Technology Programme van de Universiteit Leiden.

robotzusje Annelies

Ze werden beroemd als de door anorexia getroffen tweelingzussen die zich bogen over de psychologie van symbiotische relaties en het streven naar (lichamelijke) perfectie. Nu heeft kunstenaarsduo L. A. Raeven zich op een nieuw project gestort, Annelies, Looking for Completion. Annelies is een sterk op de zusjes gelijkende androïde robot. Eye-curator Anna Abrahams praat met de zussen over hun drijfveren en het 'klonen' van jezelf tot een drieling. 

Na afloop RoboCop. Klik hier voor een combinatieticket tegen gereduceerd tarief.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie