I.v.m. aangescherpte maatregelen vragen we je online je ticket voor de film en de tentoonstelling te bestellen.

  • Rocks
  • Rocks
  • Rocks
  • Rocks
Bekijk trailer

rocks_-_sarah_gavron_-_officiele_nl_trailer_-_24_september_in_de_bioscoop

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl

Rocks

Shola is 16 jaar. Op een dag vind ze een briefje van haar moeder: ‘Ben weg, moet m’n hoofd helder krijgen.’ De Brits-Nigeriaanse puber staat er alleen voor, met  haar 7-jarige broertje Emmanuel. Rocks is een energieke vertelling over opgroeien in Oost-Londen, waar de multiculturele samenleving een feit is en onderlinge support onontbeerlijk.

‘Rocks’ is de bijnaam die Shola’s schoolvriendinnen – een hecht clubje meiden van allerlei nationaliteiten - haar gegeven hebben. Rocks (Bukky Bakray) slaat zich er wel door, is de gedachte, en dat lukt ook, want de zestienjarige heeft al vroeg geleerd op eigen benen te staan, Maar nu moet ze uit alle macht zien te voorkomen dat de kinderbescherming haar broertje weghaalt…

dynamisch

Regisseur Sarah Gavron (SuffragetteBrick Lane) werkte nauw samen met de hoofdrolspeelsters, wier inbreng over het leven in Oost-Londen als springplank diende voor het verhaal. Gavron filmde met een vrouwelijke crew, schrijfsters Theresa Ikoko en Claire Wilson leverden het scenario.

Het dynamische Rocks, waarin humor, droefenis en levenskracht hand in hand gaan, werd ontvangen als de hedendaagse variant van Vittorio De Sica’s Ladri di biciclette (Fietsendieven) of als nieuwe loot aan de stam van Ken Loachs realisme.

De acteurs zijn geen professionals, de film kwam tot stand in een collectieve samenwerking van regisseur, schoolkinderen uit Oost-Londen en de schrijfsters.

Mede-georganiseerd door FilmForward en IFFR.

voor 30 okt 2020 16:45

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.