Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Roma
  • Roma
  • Roma
Bekijk trailer

nl_roma_unforgettable_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Roma (70mm)

Technisch virtuoos en inlevend: Alfonso Cuarón volgt een jaar uit het leven van een uiteenvallend middenklassegezin in het Mexico van de jaren 70. Dit op 65mm geschoten drama is door Netflix geproduceerd en is gelijktijdig met de online uitzending ook op het grote doek in Eye te zien. Winnaar Gouden Leeuw filmfestival van Venetië.

Alfonso Cuarón (Y tu mamá tambiénChildren of MenGravity) maakte met het semi-autobiografische Roma zijn meest persoonlijke film. Zijn Netflixproductie is gedraaid op digitale 65mm en voorzien van een 360-graden-geluidsdesign dat in de bioscoop volop tot zijn recht komt.

verdacht lange zakenreis

Mexico-Stad, jaren 70. Cleo werkt als een inwonende dienstmeid en oppas voor een gezin uit de hogere middenklasse in het Roma-district. Wanneer de vader voor een verdacht lange zakenreis vertrekt, blijft zijn vrouw Sofia alleen achter. Cleo helpt Sofia en de kinderen door een moeilijke periode heen; zelf wordt ze gedumpt door haar zelfingenomen vriendje zodra hij ontdekt dat ze zwanger is. Beide vrouwen zouden binnenkort wel eens alleenstaande moeder kunnen worden. Maar het verschil in sociale status zal de toekomst voor de een heel anders bepalen dan voor de ander.

geboortehuis nabouwen

Hoe aandachtig Cuaróns terugblik op zijn jeugd is, blijkt wel uit het setdesign – de regisseur liet zijn geboortehuis in detail nabouwen en vulde het met de ouderlijke meubels uit de familie. Roma is een waar gezinsdrama, vol Fellineske momenten en inlevende scènes. Samen zijn ze een ode aan de vrouwen die de jonge Cuarón hebben gevormd.

70mm

Wat maakt 70mm zo speciaal? Technisch gezien is 70mm een twee keer zo brede film als 35mm. Dat houdt in dat wanneer je dit terugziet in de bioscoop, er veel meer plek is voor detail. Wij durven wel te zeggen dat 70mm het grootste en mooiste formaat is om een film op te zien. Veel bekende en grote films zijn dan ook gedraaid op 70mm, o.a. 2001: A Space Odyssey (1968), The Sound of Music (1965), Ben Hur (1959) en Quentin Tarantino’s The Hateful Eight (2015).

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z