Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

sabrina_1954_-_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Sabrina

Romantische komedie over chauffeursdochter en ongelukkige bakvis Sabrina (Audrey Hepburn), die van een verblijf in Parijs terugkeert met nieuwe kleren en 'savoir vivre'. Nu weet ze wel de aandacht van haar grote onbereikbare liefde te trekken. Ook die van zijn broer (Humphrey Bogart) overigens.

Audrey Hepburn was in 1953 met haar 24 jaar dé nieuwe ster aan het Hollywoodfirmament, nadat ze een Oscar had gewonnen voor haar Amerikaanse acteerdebuut in Roman Holiday. Wilder zag in haar de perfecte match voor Gary Grant en William Holden, haar beoogde tegenspelers. Uiteindelijk trok Grant zich op het laatste moment terug, en Humphrey Bogart werd in zijn rol gecast. Hij speelt nu de rol van stijfkoppige zakenman en onhandige minnaar. De enige metgezel in het leven van deze kille tycoon is The Wall Street Journal. 

sardonisch plezier 

Typisch voor Wilder is de omkering van rollen, waarbij ditmaal de broers stuivertje wisselen. Wilder zet het Assepoester-verhaal op zijn kop in zijn satire over het afbreken van klassen en emotionele barrières. Met sardonisch plezier laat hij de ongevoeligheid van de materialistische Nieuwe Wereld botsen op de menselijke waarden die hij de Oude Wereld toeschrijft. Hepburns inbreng bleef overigens niet beperkt tot haar acteerwerk: ze introduceerde tevens de Givenchy-look, toen nog een jonge, onbekende Parijse modeontwerper. 

bordje

Samen met Love in the Afternoon komt Sabrina het meest in de buurt van het werk van Ernst Lubitsch, Wilders grote voorbeeld.  Wilder had in zijn kantoor een bordje hangen met de vraag: 'How would Lubitsch do it?' Als Wilder en zijn coscenarist even niet meer wisten hoe ze verder moesten in hun scenario keken ze ter inspiratie naar het bordje. 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z