Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • Scarred Hearts
  • Scarred Hearts
  • Scarred Hearts
  • Scarred Hearts
  • Scarred Hearts
Onderdeel van Roemeense Cinema

Scarred Hearts

Scarred Hearts is een roman van de Roemeen Max Blecher (1909-1938), die leed aan een toentertijd ongeneeslijke vorm van tbc aan de ruggengraat. In de verfilming van Radu Jude probeert Blechers alter ego Emanuel in een sanatorium aan de Zwarte Zee er het beste van te maken. Ondertussen staat de wereld aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog.

Anders dan de Roma uit Aferim!, de film die Jude een jaar eerder maakte, is Emanuel niet het slachtoffer van maatschappelijke ongelijkheid, maar het slachtoffer van zijn eigen zieke lichaam. Zoals gezegd houdt hij er de moed in. Tussen de pijnlijke behandelingen door is er zelfs een poging tot het bedrijven van de liefde, die dankzij een gipsen harnas weer op een andere manier voor ongemak zorgt. En voor een geestig intermezzo zorgt.

stijlkeuze

Jude's camera kijkt in meest statische shots schijnbaar onbewogen toe hoe Emanuel zich door zijn lijdensweg heen worstelt. Het is een stijlkeuze die de regisseur zowel kritiek als lof opleverde. Variety oordeelde dat Jude de kijker emotioneel op afstand zet; De Filmkrant prees de afwezigheid van melodrama en sentimenteel effectbejag. Een opmerking van cameraman Marius Panduru gaf voor Jude de doorslag: 'Als er niets beweegt, waarom zou de camera dan wel bewegen?'

ijzeren garde

Buiten het sanatorium is ondertussen van alles in beweging. Nieuws over de IJzeren Garde, een fascistische beweging die zich schuldig maakt aan moordpartijen onder Joden en andere tegenstanders, bereikt via de radio de patiënten. Alsof Emanuel, zelf Joods, al niet genoeg heeft aan de ziekte die hem sloopt.

Regisseur Radu Jude is op 12 januari aanwezig bij de voorstelling van Scarred Hearts. Filmjournalist Andrej Gorzo gaat dan met hem in gesprek (voertaal: Engels).

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is woensdag 12 februari 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z