Bekijk trailer

schindlers_list_-_officialr_trailer_hd

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Schindler's List

Door hen te werk te stellen in zijn fabriek redde de Duitse zakenman Oskar Schindler meer dan duizend joodse mannen van de gaskamer. Met dit met zeven Oscars bekroonde Holocaust-drama richt Spielberg een indrukwekkend monument op voor deze ‘goede’ Nazi.

Op zondag 21 augustus wordt de film voorafgegaan door een gesprek tussen Ronald Simons (programmeur EYE), Emile Schrijver, directeur Joods Historisch Museum en (ovb) Annemiek Gringold, conservator Sjoa Joods Historisch Museum.

Aanvankelijk is Oskar Schindler (Liam Neeson) een opportunist die in de vervolgde joden vooral goedkope arbeidskrachten ziet. Maar gaandeweg verandert zijn houding en gebruikt hij zijn positie strategisch, vooral in het contact met de gevreesde kampcommandant Arnon Göth (een angstaanjagende Ralph Fiennes).

Een Hollywoodfilm over de Holocaust? Het was een plan dat destijds met de nodige scepsis werd ontvangen. Achteraf kan worden vastgesteld dat de regisseur grote emoties weliswaar niet schuwt, maar ook integer omspringt met de gevoelige materie. Schindler is een lichtpuntje in de duisternis, maar geen held à la Indiana Jones. En in de vernietigingskampen is zelfs voor de humanist Spielberg dat lichtpuntje niet te vinden. Een jaar na de film richtte de regisseur de Shoah Foundation op, een organisatie die wereldwijd getuigenissen van Holocaust-overlevenden op film vastlegt.

Een film die zo'n verpletterende indruk maakt dat je na afloop doodstil de bioscoop verlaat en de dagen erna over niets anders meer kan denken." – Simon de Waal (film- en tv-scenarist).

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.