Earcatch
audiodescriptie
Bij deze film is audiodescriptie beschikbaar via Earcatch.

Schneider vs. Bax

Een huurmoordenaar neemt schoorvoetend een spoedklus aan om een schrijver te vermoorden. Met in de hoofdrollen Tom Dewispelaere, Alex van Warmerdam en Maria Kraakman. Vertoning bij de tentoonstelling rond Van Warmerdam.

Schneider, een huurmoordenaar, wordt gebeld door Mertens. Hij heeft een spoedopdracht voor Schneider, maar Schneider weigert. Hij is jarig en heeft zijn vrouw Lucy beloofd te helpen met het voorbereiden van het diner dat hij vanavond geeft. Mertens benadrukt dat het belangrijk is en dat het vandaag moet gebeuren. ‘Het gaat om Ramon Bax, een schrijver. Hij woont alleen aan de rand van een afgelegen meer. Het is een makkelijke klus, met een beetje geluk ben je voor de middag weer thuis.’

Met tegenzin gaat Schneider akkoord, maar de makkelijke klus blijkt een zeer gecompliceerde. In de hoofdrollen Tom Dewispelaere, Alex van Warmerdam en Maria Kraakman. De cast wordt aangevuld door Gene Bervoets, Annet Malherbe, Loes Haverkort, Pierre Bokma, Eva van de Wijdeven en Henri Garcin.

Tijdens de tentoonstelling L'histoire kaputt presenteert filmplatform Cinetree zes films uit het spraakmakende oeuvre van Alex van Warmerdam.